Danstalent krijgt kans in Mare Nostrum.
Danstalent krijgt kans in Mare Nostrum. (Foto: Leon Vogelaar)

Danstalent krijgt kans in Mare Nostrum

ALKMAAR - In Mare Nostrum krijgen kansarme kinderen met danstalent de mogelijkheid hun talent te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten. Dansdocent Ilse van la Parra zit al ruim 30 jaar in het dansvak als docent en dansperformer. Ze doceert en begeleidt deze jongeren namens stichting My Dance, een reizende dansschool die zich inzet voor kinderen van ouders die niet de financiële middelen hebben zelf danslessen te bekostigen. Daarom worden deze lessen gratis aangeboden en er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers.

Ruimte voor nieuwe deelnemers

"Het dansplezier staat voorop en het zijn allemaal kinderen met talent", licht Van la Parra toe. Zij geeft reguliere lessen en workshops met als doel het bevorderen van creativiteitsontwikkeling en hiermee een stuk zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te vergroten. Mydance is een smeltkroes van diverse dansstromingen. Het accent ligt op creativiteit in dans, dansexpressie/ dansimprovisatie.

Creëren

"Daarnaast hebben we aandacht voor sociale competenties om kinderen soepeler te laten integreren binnen het Kunstzinnig Bewegingsonderwijs. De kinderen leren hier omgaan met elkaar en ze leren om samen dingen te creëren. Ook ouders betrekken we bij de danslessen. Door ze mee te laten helpen met het maken van kostuums of het bouwen van het decor willen we het sociale netwerk van hen vergroten. Het werken met deze groep is ontzettend leuk. Er zit écht talent tussen en dat is heerlijk om dat te ontwikkelen. Ik kan echt genieten als ik zie hoe deze kinderen zo enthousiast aan de lessen meedoen. We zijn een stichting en kunnen door subsidie deze jongeren op weg helpen. Daarom doe ik een dringend beroep op de gemeente Alkmaar om ons te steunen."

Voorstelling

"Een van die deelnemers is de 11-jarige Lushaira. "Binnenkort treden we op in Resto van Harte. Dat is natuurlijk best spannend, maar ook erg leuk. We werken ook toe naar een dansuitvoering in theaters. Ik wil later heel graag een dansopleiding volgen en ben nu blij met de mogelijkheden om alvast aan mijn talent te mogen werken."

Kleutergroep

Momenteel danst er een groep wekelijks in workshopvorm op donderdag van 15.00 tot 17.30 uur in de leefdtijdscategorie 8 tot en met 11 jaar. Bij voldoende aanmeldingen start er ook een kleuterdansgroep (5-8 jaar) op de maandagen van 15.00 uur tot 16.30 uur.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar ilsevanlaparra@gmail.com. of neem contact op met het wijkcentrum via 072 5622100 of info@wcmn.nl.