'Mens, Stoel en de Wereld’ in Kunstuitleen.
'Mens, Stoel en de Wereld’ in Kunstuitleen. (Foto: aangeleverd)

‘Mens, Stoel en de Wereld’ in Kunstuitleen

ALKMAAR - Kunstuitleen Alkmaar houdt van zondag 4 oktober tot en met 15 november de tentoonstelling 'Mens, Stoel en de Wereld’ , met als thema de verhouding van de mens tot zijn materiële omgeving en de natuur. Hoe gebruiken en hergebruiken we onze gebruiksvoorwerpen, de spullen om ons heen? Paul Verbruggen, wethouder van gemeente Alkmaar, opent deze tentoonstelling op zondag 4 oktober om 15:00 uur.

De twee kunstenaars, Paul Salet en Rogier Alleblas, geven daarna ieder vanuit hun eigen discipline hun visie op het bovenstaande thema. Beeldhouwer Salet bewerkt stoelen en tafels, maakt er kunstobjecten van of geeft ze een tweede leven. Fotograaf Alleblas beschildert zijn foto's. Hij gebruikt vaak stoelen en tafels in zijn werk. Daarnaast maakt hij kritisch-humoristische fotostillevens. Rogier Alleblas beschildert foto’s. creëert zijn eigen werkelijkheid, ‘een fantasiewereld waarin alles mogelijk wordt’. Het resultaat is – ook voor hemzelf – altijd verrassend.

Een fantasiewereld waarin alles mogelijk wordt

Paul Salet bracht zijn jeugd door in de bossen van Brabant en in de fabriek waar zijn grootvader eiken meubelen produceerde. Hij houdt van de bomen en de geur van hout. In 2015 start hij een serie stoelen, genaamd Enough Chairs. Door bestaande, doch afgeschreven stoelen als uitgangspunt te nemen wordt duidelijk gemaakt dat een nieuw begin mogelijk is. In een aantal gevallen keert een stoel terug in een vorm die alleen nog geschikt is om naar te kijken.


Kunstuitleen Alkmaar is te vinden aan Bergerweg 1. Meer informatie via www.kunstuitleenalkmaar.nl .