Boekenweek in bibliotheken.
Boekenweek in bibliotheken. (Foto: aangeleverd)

Boekenweek in bibliotheek

REGIO - De 85ste Boekenweek (7 tot en met 15 maart) staat in het teken van rebellen en dwarsdenkers. Bibliotheek Kennemerwaard heeft een aantrekkelijk programma voor je samengesteld dat perfect aansluit bij het thema Rebellen en Dwarsdenkers.

Kunsthistoricus Martijn Pieters verzorgt een lezing over rebellen in de kunst en hun rebelse werken. Sommige zorgen voor verbazing, andere nog steeds voor discussie. De lezing is op dinsdag 10 maart van 10.00 tot 11.30 uur in Artiance Centrum voor de Kunst en Cultuur in Alkmaar.

Tegenlicht

Een voorhoede van activisten, burgemeesters, columnisten en juristen gaat voorop in de strijd tegen alomtegenwoordige reclame. Hoe zou een toekomst zonder reclame eruit kunnen zien en gefinancierd kunnen worden? Op 22 maart zendt de VPRO een Tegenlicht uit over dit onderwerp. Op 25 maart van 19.30 tot 21.00 uur vindt er een Tegenlicht Meet Up plaats over dit onderwerp in de bibliotheek in Alkmaar Centrum. Nog gene lid? Sluit tijdens de Boekenweek een Luxe abonnement af en ontvang een Dopper van de bibliotheek. Kies je voor automatische incasso dan vervallen ook de inschrijfkosten (€ 5,-).

Reserveren

Reserveren voor activiteiten kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van onze vestigingen. Betalen kan alleen per pin.