Lchtsculpturen tijdens het Alkmaar Light Festival.
Lchtsculpturen tijdens het Alkmaar Light Festival. (Foto: aangeleverd)

Alkmaar Light Festival in Victoriepark

ALKMAAR - Er komt een buitengewoon lichtkunstfestival in het Victoriepark: Alkmaar Light Festival. Bezoekers kunnen vrijdag 27 en zaterdag 28 maart door het hele park genieten van lichtsculpturen, videokunst en performances. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Lionsclub Alkmaar, welbekend als organisator van de jaarlijkse Lichtjesavond Alkmaar.

Bezoekers van het Alkmaar Light Festival worden getrakteerd op vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, muziekperformances, gezellige vuurtjes en warme drankjes. De Lions richten centrale ontmoetingsplek in. Rondom een monumentale kachel verkoopt de Lionsclub diverse warme drankjes, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan door de club gesponsorde goede doelen. Tijdens het festival zijn ook diverse Chinese lichtkunstwerken te zien, afkomstig van het Eindhovense GLOW festival. Met het aansteken van deze objecten start voor de Lionsclub officieel het traject naar Lichtjesavond Alkmaar dat in de zomer weer zal worden gehouden.

Live video-mapping

Een heel bijzonder werk tijdens Alkmaar Light Festival is een nieuw te maken video-mapping op het IJkgebouw. Hierin komen associaties met alle levens van dit gebouw voorbij. Op 26 maart, de avond voor het festival, kun je vanaf 19.00 uur meemaken hoe de video-mapping ontstaat.

Winterbarbecue

Bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd! Met dit festival, met de officiële doop van de speciaal gekweekte narcis (Narcissus ‘Hart van Alkmaar’) én op zaterdag om 17.00 uur een winterse binnenstadsbarbecue (BYO) in het festival. Het festival is vrij toegankelijk en is een cocreatie van Karavaan, ‘Hart van Alkmaar’, het IJkgebouw én Lionsclub Alkmaar. Alkmaar Light Festival is op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart van 19.00 – 22.30 uur en is vrij toegankelijk. Meer informatie op

alkmaarlightfestival.nl.