Muziektheatergezelschap Scala.
Muziektheatergezelschap Scala. (Foto: Alef Starreveld)

Muziektheatergezelschap Scala speelt Nine

ALKMAAR - Muziektheatergezelschap Scala speelt 13 en 14 maart 2020 een eigenzinnige uitvoering van de musical ‘Nine’ in TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Na hun betoverende voorstelling ‘The Wiz’ vorig jaar, staan zij wederom drie maal op de bühne met Nine, gebaseerd op de semi-autobiografische film, 8 ½, van Federico Fellini. Kaarten - ook in combinatie met Nine-diner - zijn verkrijgbaar bij het theater of via www.scala-alkmaar.nl.

Sensuele vertelling tussen droom en werkelijkheid

In Nine zien bezoekers de fantasierijke en chaotische geest van de beroemde Italiaanse filmregisseur Guido Contini, en tegelijkertijd de realiteit waar het water hem tot de lippen stijgt. Zijn leven ligt overhoop. Hij heeft geen inspiratie voor een nieuwe film, zijn huwelijk staat onder grote druk. Nine is een sensuele mengeling van droom en werkelijkheid. Guido wordt opgeslokt door alle mensen die een rol opeisen in zijn leven: zijn echtgenote, minnares, muze, zijn overleden moeder en zijn producenten. Krijgt hij tijdig inspiratie voor zijn nieuwe film en is zijn huwelijk sterk genoeg om Guido’s avontuurtjes te doorstaan?

Scala staat midden in de samenleving. Elk jaar kiest zij een thema dat past bij de voorstelling en gaat daarmee een maatschappelijke verbinding aan. Nu is het thema ‘eenzaamheid’. Scala heeft een openbare masterclass georganiseerd, waarvan de gehele opbrengst naar You Ontmoeten ging. You Ontmoeten brengt jongeren die zich wel eens alleen voelen, met elkaar in contact. Daar bovenop doneert Scala honderd kaartjes voor Nine aan de Voedselbank. “Zo krijgt het voor spelers ook nog meer betekenis, we nemen het mee in wat we op toneel zetten.”, aldus regisseur Bram van Oers.