Rotaryvoorzitter Yvette Out overhandigt de cheque aan Jules Emmaneel, voorzitter van de Voedselbank Alkmaar.
Rotaryvoorzitter Yvette Out overhandigt de cheque aan Jules Emmaneel, voorzitter van de Voedselbank Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

Hulp voor Voedselbank Alkmaar

ALKMAAR - Wekelijks helpen leden van de Rotaryclub Alkmaar de Voedselbank Alkmaar om pakketten te vullen. Ook is de club gevraagd geld in te zamelen om ook tijdens deze coronacrisis complete pakketten aan te kunnen bieden. Een spontane inzamelingsactie binnen Rotary leverde €4660 op. Die cheque overhandigde Rotaryvoorzitter Yvette Out aan Jules Emmaneel, voorzitter van de Voedselbank Alkmaar.

Door de uitbraak van de coronacrisis werd de Voedselbank op twee manieren fors geraakt. Veel vrijwilligers behoren tot de kwetsbare groepen en voor hen was het nodig dat zij hun werk even stopten. Maar ook de bevoorrading van verse spullen zoals groenten, fruit en brood bleek door allerlei oorzaken te stagneren.

Eerste levensbehoeften

In Alkmaar en omgeving maken ruim 200 huishoudens gebruik van de voorzieningen die de Voedselbank biedt. Wekelijks worden pakketten uitgedeeld met eerste levensbehoeften. Deze goederen worden aangeleverd door supermarkten, winkels, groothandels, particulieren.