Rotaract Club Alkmaar doneert tablets aan verzorgingshuizen in Alkmaar en Heerhugowaard.
Rotaract Club Alkmaar doneert tablets aan verzorgingshuizen in Alkmaar en Heerhugowaard. (Foto: aangeleverd)

Tablets voor ouderen in verzorgingshuizen

ALKMAAR - Rotaract Club Alkmaar doneert in samenwerking met Media Markt Heerhugowaard vijftien tablets aan diverse verzorgingshuizen in Alkmaar en Heerhugowaard. Door middel van videobellen kunnen ouderen toch nog in contact blijven met hun familieleden.

Rotaract Club Alkmaar is een serviceclub met enthousiaste young professionals die zich actief inzetten voor de maatschappij. Tijdens de laatste online vergadering werd duidelijk dat de club juist in deze crisis een kwetsbare doelgroep wilde steunen. Na wat research bleek al snel dat er een grote vraag is naar tablets in verzorgingshuizen. Bewoners mogen geen bezoek meer ontvangen wat voor onrust en verdriet zorgt. Door middel van videobellen kunnen ouderen toch nog de bekende gezichten zien van hun geliefden. Dit zijn voor zowel de ouderen als familieleden waardevolle momenten. Rotaract Alkmaar: "Het is fantastisch dat Media Markt Heerhugowaard deze actie steunt. Als club hebben wij ook nog tablets aangeschaft waardoor we nu in totaal vijftien tablets kunnen doneren."

Ontzettend blij

Inmiddels zijn de tablets langsgebracht bij drie verzorgingshuizen in Alkmaar en Heerhugowaard. Een medewerker van woonzorgcentrum de Palatijn vertelt: ‘De bewoners en hun familie zijn ontzettend blij om in deze tijd elkaar te kunnen zien en spreken. Echt geweldig dat jongeren in de regio zich hier hard voor hebben gemaakt. Daarom willen we Rotaract Alkmaar onwijs bedanken voor de tablets!’ Rotaract Club Alkmaar wil graag nog meer mensen steunen. Iedereen kent wel iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. Wensen indienen kan via www.wensboomalkmaar.nl. Rotaract Alkmaar bekijkt alle wensen en gaat onderzoeken welke wensen er in vervulling kunnen gaan.