Nancy Westerveld in haar salon aan de Slochterwaard.
Nancy Westerveld in haar salon aan de Slochterwaard. (Foto: aangeleverd)

'Kom terug zodra we weer open gaan'

ALKMAAR - Door de genomen coronamaatregelen voor contactberoepen is het nog steeds niet mogelijk om een salon of thuiskapper te bezoeken. Met een beetje rondvragen komen we erachter dat de meeste mensen toch wel om de zes weken naar de kapper gaan. Zitten veel mensen nu met de handen in het te lange haar?

Er zijn inderdaad heren die hebben recent de tondeuse al op het hoofd gezet. Maar dit vindt kapster Nancy (Kapsalon Nancy's Hair Fashion) helemaal niet nodig. "Het meeste haar groeit maar met twee centimeter per maand", vertelt ze. "Dus het valt na vijf weken lockdown op zich nog wel mee met de kapsels. Ik snap dat sommige mensen er goed uit willen zien, maar waar maken we ons druk om. We kunnen toch niet veel doen, we zitten thuis, we gaan niet uit. Als je een maand op vakantie gaat men meestal ook niet naar de kapper. En wil je een andere coupe, is dit de ideale kans om een groei periode in te gaan zodat wij er weer een stralend kapsel van kunnen maken."

Moeite met uitgroei

Ook hebben best veel mensen moeite met de uitgroei. Nancy geeft daarom graag een paar tips: "Dames die grijs haar hebben kunnen bij veel kappers terecht voor een uitgroei-kit. Ik verkoop ze zelf ook. Heren, ga niet zelf met een schaar aan de slag, maar gebruik alleen je tondeuse om de contouren van je bestaande kapsel bij te werken, zoals je bakkebaarden. Laat verder je het kapsel met rust. Je haar kan beter wat langer zijn dan verknipt met hakken en gaten er in. Gebruik deze tijd wat exstra wax of gel om er alsnog goed uit te zien.

Nancy krijgt verzoeken van mensen 'of ze toch niet even kan knippen'. Daar wordt ze erg ongemakkelijk van, want ze weet dat sommige kappers dat wel doen. Ze doet daarom graag een oproep aan alle lezers. "Steun alsjeblieft je eigen kapper en kom terug zodra we weer open kunnen!"

Soort decembermaand

Laat het tegen die tijd voor alle kapsalons een soort decembermaand worden, zodat ze de financiƫle schade straks kunnen compenseren. Nancy hoopt voor de zomer weer open te mogen gaan: "Dan kunnen we vol gas alle kapsels weer mooi maken!"

Nancy's Hair Fashion is gevestigd aan Slochterwaard 29 in Alkmaar. Mail: Nancyshairfashion@outlook.com, Tel.: 06-39506910. www.nancyshairfashion.nl