Onder het motto 'wie jarig is trakteert' stellen de leden van de club een verwendoos samen voor de vrouwen in het Oranje Huis.
Onder het motto 'wie jarig is trakteert' stellen de leden van de club een verwendoos samen voor de vrouwen in het Oranje Huis. (Foto: aangeleverd)

Actie voor Oranje Huis Alkmaar

ALKMAAR/HOORN - Soroptimistclub Hoorn en omstreken vierde 16 mei haar clubverjaardag. Vanwege de situatie rondom het coronavirus kunnen de clubleden nog niet bijeenkomen om die verjaardag op gebruikelijke feestelijke wijze te vieren en dus bedacht de club een andere invulling.

Soroptimisten zetten zich in voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes, waar ook ter wereld. In het verlengde van de succesvolle deelname aan de internationale campagne Orange the World - Stop Geweld tegen Vrouwen eind 2019, waarbij alle zeven West-Friese gemeenten meededen door West-Friesland op veel locaties in het oranje uit te laten lichten, is nu juist een heel concrete actie bedacht om de doelgroep een hart onder de riem te steken. Onder het motto 'wie jarig is trakteert' stellen de leden van de club allemaal een verwendoos samen voor de vrouwen die op dit moment verblijven in het Oranje Huis van de Blijf Groep in Alkmaar. Vrouwen die in West-Friesland te maken krijgen met een onhoudbare situatie van huiselijk geweld, kunnen in dit Oranje Huis terecht. De inhoud van de verwendozen bestaat uit verwenartikelen van allerlei soort. Denk aan sjaaltjes, sieraden, parfum, cosmetica, snoepgoed, thee en nootjes. Voor de kinderen in het Oranje Huis in Alkmaar worden verrassingstasjes gemaakt. Soroptimistclub Alkmaar levert ook een bijdrage aan deze verwendozenactie.