Xavier Reparon, tweedejaars student Werktuigbouwkunde in Alkmaar in gesprek met bedrijven.
Xavier Reparon, tweedejaars student Werktuigbouwkunde in Alkmaar in gesprek met bedrijven. (Foto: aangeleverd)

Studenten digitaal gekoppeld aan bedrijven

ALKMAAR - De eerste Mix & Match Digital was een groot succes. Het stage event van de technische opleidingen van Hogeschool Inholland Alkmaar, Diemen en Haarlem werd voor de eerste keer online aangeboden. Studenten en bedrijven uit de technische sector gingen online in gesprek met elkaar om tot de ideale stageplek te komen. En afgelopen woensdagmiddag 13 mei deden ze dat massaal.

Mix & Match zou eigenlijk in de Grote Kerk in Alkmaar worden aangeboden aan de studenten en bedrijven. De organisatie van studenten van Studievereniging Technische Bedrijfskunde (svTBK) en techniekdocenten heeft door de coronacrisis het stage event vliegensvlug weten om te zetten naar Mix & Match Digital. Nol Graas, docent Technische Bedrijfskunde en coördinator van het event laat na het event weten: “Het was echt super, het is zeer goed gegaan, ook op IT-gebied en de bedrijven hebben enorm veel potentiele studenten gevonden!”

400 studenten

Techniekstudenten uit Alkmaar, Haarlem en Diemen zijn in verschillende rondes via Ms Teams met bedrijven in gesprek geweest over een potentiele stageplek. Zeker 400 studenten van 13 verschillende opleidingen gingen op zoek naar een match met een van de 45 bedrijven. Ondertussen konden de studenten video’s bekijken en was er een livestream op Instagram. Veel studenten hebben contact gelegd om te solliciteren naar een geschikte stage.