Scapino Ballet. (Foto: Hans Gerritsen)
Scapino Ballet. (Foto: Hans Gerritsen)

De Vest klaar voor nieuw theaterseizoen

ALKMAAR - Opgelucht en trots op het complete programma. Peter Peter Blaauboer, directeur van theater De Vest, is zichtbaar tevreden met het aanbod dat De Vest tot en met december aanbiedt. Met voorstellingen van onder meer Het Nationale Theater, Ashton Brothers, Sanne Walles de Vries en Daniël Arends is het aanbod volgens Blaauboer weer ‘compleet als vanouds’.

“Achter de schermen was het ongelooflijk druk”, zegt Blaauboer. “Het was echt een puzzel voor Marijke van den Muijsenberg, verantwoordelijk voor programmering. Corona zette een streep door alles. Voorstelling die al geboekt waren werden gecanceld of uitgesteld en voorstellingen werden vernieuwd en aangepast. Zo bleven we puzzelen om de programmering rond te krijgen. Dat is tot en met december gelukt. We hebben een programmaboekje, maar houd onze website in de gaten voor het actuele en volledige aanbod.”

Geen pauze

Veel voorstellingen staan twee keer ingepland op een avond. Zo beginnen de optredens om 19.00 en 21.00 uur in de grote zaal en ene half uur later in de kleine zaal. “De voorstellingen zijn zonder pauze. De zaal kunnen we door alle RIVM-maatregelen deels vullen. In de grote zaal zijn nu 212 plaatsen beschikbaar, terwijl dat er onder normale omstandigheden bijna 700 zijn. Financieel is het zwaar, maar we houden ons hoofd boven water. Dat komt vooral door de subsidie van de gemeente. Er zijn zeker theaters die nu in zeer zwaar weer zitten.”

Klaar voor

De Vest is klaar voor een nieuw seizoen en Blaauboer heeft er zin in. “Iedereen is er klaar voor. Wij, de artiesten en het publiek. We zagen deze zomer al tijdens de Zomersessies dat mensen weer zó genoten van een avondje uit. Dat smaakt naar meer en een voorstelling is goed te combineren met een hapje eten bij Klunder. Daar is tijdens de zomermaanden veel gebruik van gemaakt. We kunnen dus een compleet avondje uit verzorgen. We kunnen niet wachten tot we weer gaan beginnen en trappen het nieuwe programma zondag 6 september af met Daniël Arends.”

Meer informatie en kaartverkoop via www.taqatheaterdevest.nl

Sanne Wallis de Vries. (Foto: aangeleverd)