De tweede editie van Showman’s Fair komt er aan! (Foto: aangeleverd)
De tweede editie van Showman’s Fair komt er aan! (Foto: aangeleverd)

Tweede editie Showman’s Fair

ALKMAAR - De tweede editie van Showman’s Fair komt er aan. De Alkmaarderhout staat 4, 5 en 6 september weer in het teken van bijzondere, korte optredens van bekende artiesten en lokale helden. De optredens van artiesten die voorproefjes geven van het komende cultuurseizoen. De kaarten voor verschillende arrangementen zijn alleen van tevoren online te koop via www.showmansfair.com/alkmaar.

Voor alledrie de festivaldagen is er keuze uit de ‘Koffietafel’, ‘Lunchtafel’, ‘Kindertafel’, ‘Dinertafel’ en ‘Late Night’. Iedere ‘tafel’ heeft zijn eigen tijdsblok met optredens, eten en drinken. De prijzen van de tickets zijn inclusief de optredens, hapjes en drankjes. Losse verkoop van eten en drinken is helaas niet mogelijk.

Aanstormend talent

Voormalig burgemeester van Alkmaar Marie van Rossen aan de Koffietafel elke dag andere prominente gasten uit de cultuursector van Alkmaar. Zo zijn er optredens van onder meer David Heijmans, ooit begonnen bij Artiance, die een stuk van zijn eigen voorstelling ‘De Tussentijd’ laat zien. Ook de Alkmaarse theatergroep POLS verovert het podium op Showman’s Fair Alkmaar. Karavaan serveert een mooi theateraanbod met DAS LEMNISCAAT en Marlies Ruigrok. Op het gebied van muziek presenteert Podium Victorie onder meer Alkmaars singer-songwritertalent Sterre Weldring en de uit Bergen afkomstige Yori Swart. Als bandlid van Ilse DeLange timmert ze hard aan de weg. De band Collectief Explosief uit Alkmaar met frontvrouw Maya Link knalt op 4 en 5 september de pan uit als afsluiter van het Late Night-arrangement en zondag 6 september verzorgt zij een ‘explosief toetje’.

Energie

Kinderen en jongeren die energie kwijt willen tijdens Showman’s Fair Alkmaar, kunnen terecht bij SKITTA. Samen met zijn Skittergirls zorgt hij ervoor dat iedereen helemaal losgaat tijdens de Kindertafel. Ook worden bij de Kindertafel korte, internationale en bijzonder vormgegeven animaties gepresenteerd door Filmhuis Alkmaar. Vanuit Regionaal Archief Alkmaar worden prachtige beelden uit de Alkmaarse historie vertoond, inclusief inleiding en muziek.
De schrijver van het kinderboekenweekgeschenk Arend van Dam komt naar de Kindertafel en vertelt spannende verhalen. Naast alle optredens zijn er ook workshops. Landelijk bekende artiesten op Showman’s Fair Alkmaar zijn cabaretière Kiki Schippers, soulzanger Steffen Morrison en actrice/zangeres Marlijn Weerdenburg.

Cultuurmarkt

Voor de ingang van het festivalterrein is een gratis toegankelijke cultuurmarkt. Hier kan de bezoeker kennismaken met de culturele instellingen uit de regio en wat er op het programma staat het komend seizoen. Zo vertoont Kunstuitleen Alkmaar hier werk van kunstenares Ana Oosting. Verder is er ook ijs en koffie/thee te koop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding