De Winterkaravaan.
De Winterkaravaan. (Foto: Moon Saris)

Winterkaravaan in drukkerij en Ringersfabriek

ALKMAAR - Karavaan brengt van 23 tot en met 30 december de vijfde editie van de Winterkaravaan in Alkmaar.

De succesvolle ingrediënten: een expeditie op locatie en stamppot met winterbier. Dit jaar met een kleine (coronaproof) vernieuwing: zes nieuwe voorstellingen van jonge makers verdeeld over twee verschillende routes. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat van 21 tot en met 30 mei 2021 plaatsvindt. De Winterkaravaan is het talentontwikkelingsproject van Karavaan. Jonge professionele makers worden de komende maanden artistiek en productioneel door Karavaan begeleid. Vorige jaren vond de Winterkaravaan plaats in de leegstaande Ringersfabriek en in de oude Drukkerij. Na een open call ontving Karavaan ruim 40 bijzondere en uiteenlopende plannen van makers uit het hele land en Vlaanderen die maximaal 5 jaar afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding. Na intensief beraad zijn 6 plannen gekozen. Ze ontwikkelen speciaal voor de Winterkaravaan een eigen korte voorstelling van 30 minuten.

De makers

Sannah Aukes, Marin Kroon Esther de Haas maken in 'Het zit niet lekker' muziektheater over fast fashion en de kleding-industrie. Bram Walter, Tijn Panis en Romijn Scholten (Collectief Blauwdruk) ontwikkelen 'HIKIKOMORI', een theatervoorstelling over escapisme, fictie en gamers. Bij Jip Warmerdam, Matthijs Rijsdijk en Veronique Post (Collectief Saturners) wordt je in 'Metropolis Arcanum' meegenomen in de geheime experimenten rondom designerbaby's. Maarten Hopman creëert in 'Het nieuwe geloof' een moderne, muzikale mis. Mees Meeuwsen en Maxime Abbenhues (Collectief MAMM) nemen via de dansvoorstelling 'Twentysomething' hun eigen millennial-generatie onder de loep. Geïnspireerd door de sociale cultuur in Latijns-Amerika gaat Marlies Ruigrok in haar muziektheater 'Amarillo' op zoek naar verbondenheid.

De Winterkaravaan bezoek je op wo 23, zo 27, ma 28, di 29 en wo 30 december. Je kunt per dag kiezen uit 2 tijdstippen: van 15:00 - 18:30 uur of van 19:00 - 22:30 uur (op de 23e alleen de middag-editie).

Tickets zijn te koop vanaf 13 november, informatie op www.karavaan.nl.