Dankzij Cure4Life viel Maria 44 kilo af.
Dankzij Cure4Life viel Maria 44 kilo af. (Foto: aangeleverd)

Het verhaal van Maria

REGIO - "Ik ben Maria. Vorig jaar woog ik 118 kilo, inmiddels weeg ik 74 kilo. Ik ben dankzij Cure4Life dus 44 kilo afgevallen." Als Maria terugkijkt naar hoe het eerst was, kan ze alleen maar tevreden zijn over hoe het nu is. "Ik heb drie kinderen gekregen en eigenlijk was ik na elke zwangerschap zwaarder. Ik ben altijd aan het diëten geweest, het bekende jojo-effect."

"Ik had echt zoiets van: nou, als dit mijn toekomst is straks, dan kan ik uiteindelijk helemaal niet meer lopen of misschien zelfs in een scootmobiel terecht komen. Ik kan er bijna helemaal emotioneel van worden. Het feit dat het zo ver gekomen is toen, terwijl je weet hoe het nu kan zijn… Ik ben echt heel lang zo zwaar geweest; dat heeft me toch wel belemmerd in heel veel dingen."

'Alsof ik mijn leven weer heb teruggekregen'

Gezondheidsklachten

Het overgewicht kwam namelijk met gebreken. Maria ontwikkelde steeds meer pijntjes, maar gelukkig zijn die nu een stuk minder. Sterker nog: "Ik heb nergens meer last van; ik heb geen zere voeten en zere benen meer. Ook heb ik geen hoofdpijnen meer gehad."

Geen medicatie meer

Geen zere voeten en benen meer, geen hoofdpijnen meer. En nog belangrijker: geen medicatie meer. "Ik had drie medicaties: voor de hoge bloeddruk, ik slikte maagzuurremmers en ik had een cholesteroltablet. Ik slik nu helemaal niks meer."

'Ik ben enorm blij met hoe ik me nu voel'

Gewoon passen

Maria’s overgewicht heeft in het verleden bepaalde alledaagse zaken moeilijk gemaakt. Gelukkig is ook in dat opzicht het leven van Maria in positieve zin veranderd. Zo ging ze van maat 52 naar maat 42, wat betekent dat ze niet alleen meer in 'grote maten winkels' hoeft te kijken. "Ik kan in principe elke winkel binnenlopen, kijken wat ik leuk vind en het gewoon passen. Al met al voel ik me eigenlijk fantastisch; alsof ik mijn leven weer heb teruggekregen."


Cure4Life heeft in Noord-Holland vestigingen in Alkmaar, Amsterdam-Noord, Amsterdam-West, Den Helder, Haarlemmermeer, Hilversum en Hoorn. Kijk voor meer informatie op de website: www.cure4life.eu.