Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Tentoonstelling leerlingen BSG bij Kranenburgh

BERGEN - De tentoonstelling Social Distance is van 19 tot en met 29 november te bezichtigen in museum Kranenburgh. Een tentoonstelling met werk van bovenbouwleerlingen van de Berger Scholengemeenschap. Vanaf 14 november is de tentoonstelling al te zien via een digitale preview op de website van museum Kranenburgh.

De eerste periode van schooljaar 2020/2021 jaar hebben de leerlingen van de Berger Scholengemeenschap voor de beeldende vakken (tekenen, textiel en handvaardigheid) van havo 4 t/m atheneum 6 gewerkt met het concept 'social distance'. Zij vertellen in een eigen werkstuk wat de lockdown voor hen betekent. Hoe houd je afstand? Hoe vertaal je de emoties die deze periode oproepen in een kunstwerk? Inhoudelijke en praktische dilemma's resulterend in een actuele serie werkstukken en podcasts.

Lucht

Ter voorbereiding hebben de leerlingen de tentoonstelling Lucht in Museum Kranenburgh bezocht om vanuit de praktijk meer te leren over conceptueel werken en hoe je je eigen 'verhaal' vertaalt in een podcast. Vervolgens hebben zij circa twee maanden de tijd gehad om aan de creatieve uitvoering van hun eigen kunstwerk over Social Distance te werken. In het museum is een selectie van de kunstwerken te zien en een aantal podcasts van leerlingen te beluisteren.

Ook digitaal

De tentoonstelling Social Distance met werk van leerlingen van de Berger Scholengemeenschap is vanaf 14 november digitaal te bezoeken op de website van museum Kranenburgh. Na de lockdown van de musea is de tentoonstelling tevens van 19 tot en met 29 november op locatie te bezichtigen. Voor een bezoek aan het museum is reserveren via de website verplicht.


Tickets, preview tentoonstelling en info via kranenburgh.nl