Bestuurders Iris van Bennekom (Wilgaerden) en Paul Zegveld (Leekerweide) proosten op de fusie.
Bestuurders Iris van Bennekom (Wilgaerden) en Paul Zegveld (Leekerweide) proosten op de fusie. (Foto: aangeleverd)

Fusie Wilgaerden en LeekerweideGroep

HOORN / WOGNUM - Wilgaerden (zorg voor ouderen) en LeekerweideGroep (zorg voor mensen met een beperking/ondersteuningsvraag) zijn per 1 januari 2020 gefuseerd. Zij gaan verder onder de naam WilgaerdenLeekerweideGroep. De nieuwe organisatie is werkgever voor bijna drieduizend medewerkers en ondersteunt drieduizend klanten met verschillende zorg/ondersteuningsbehoeften.

In de zorg en ondersteuning aan de cliënten verandert niets. Zij blijven de hulp krijgen van hun vertrouwde zorgverlener of begeleider. De fusie houdt vooral een samengaan van de ondersteunende diensten in en een bundeling van de behandelexpertise.

Door de fusie ontstaat een sterke keten aan ondersteuning, begeleiding en zorg voor kinderen en jongeren, gezinnen, volwassenen en ouderen in de regio Noord-Holland Noord. Samen bieden zij onderzoek, behandeling, zorg, ondersteuning in het sociaal domein, jeugdzorg, wijk- en verpleegzorg, woonbegeleiding, begeleiding naar scholing en werk, vrijetijdsbesteding en huishoudelijke hulp binnen één organisatie. Deze diensten worden aangeboden door tien verschillende labels. Ieder label heeft zijn eigen deskundigheid. Het mooie is dat deze diensten apart of naar behoefte gecombineerd kunnen worden. Zo worden onnodige schotten tussen zorgsoorten weggenomen, terwijl kennis en deskundigheid gedeeld worden. Geen onnodige bureaucratie of dubbele overdrachten.

De naam Wilgaerden blijft bestaan. Zij wordt één van de tien labels binnen de Groep. De andere labels zijn Leekerweide, BuroFlo, leer-werkbedrijf IetsAnders, Logisch! logopedisch expertisecentrum, ebc360 behandeling en advies, ZWOpleidingen, Palito, facilitair bedrijf, Vrijetijdsbesteding NH en VrijwilligersNH.