Het trio Trifid neemt de bezoekers mee naar 'hemelse sferen' met hun muziek geïnspireerd op het heelal.
Het trio Trifid neemt de bezoekers mee naar 'hemelse sferen' met hun muziek geïnspireerd op het heelal. (Foto: aangeleverd)

Mysterieuze wereld van het universum

BOVENKARSPEL - In Volkssterrenwacht Orion aan de Veilingweg 21b in Bovenkarspel vindt zaterdag 11 januari een bijzonder evenement plaats: Sounds of Interstellar Space. Bezoekers worden ondergedompeld in de mysterieuze wereld van het universum, waarbij muziek en wetenschap samensmelten.

Het trio Trifid neemt de bezoekers mee naar 'hemelse sferen' met hun muziek geïnspireerd op het heelal. Het muzikale optreden wordt afgewisseld met een stukje wetenschap in de vorm van een lezing door dr. Hans Huybrighs.

De muziek van Sounds of Interstellar Space klinkt onderzoekend en ruimtelijk en is beïnvloed door zowel klassieke muziek, jazz als tango. Dr. Hans Huybrighs vertelt over de fenomenen achter deze composities. Hij is een ruimtewetenschapper en werkt als Research Fellow bij de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA). Hans bestudeert de atmosferen van de manen van Jupiter en draagt bij aan de voorbereidingen van een nieuwe Europese ruimtemissie naar Jupiter.

De avond wordt afgesloten met een bezoek aan en uitleg over de telescopen van de sterrenwacht. In het digitale planetarium van Orion wordt een presentatie gegeven en wordt er ingezoomd op hemellichamen.

Kaarten bestellen: www.soundsofinterstellarspace.nl. De avond begint om 20.00 uur.