Het team van Pisa gaat 4 februari - Wereldkankerdag - weer op pad met tulpen die uitgedeeld worden in het Dijklander Ziekenhuis.
Het team van Pisa gaat 4 februari - Wereldkankerdag - weer op pad met tulpen die uitgedeeld worden in het Dijklander Ziekenhuis. (Foto: aangeleverd)

Veel bedrijvigheid tijdens open dag Pisa

HOORN - Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn zet zaterdag 1 februari van 12.00 tot 16.00 uur haar deuren open voor iedereen die benieuwd is naar het huis en wat het inloophuis kan betekenen. Bezoekers kunnen vrijblijvend een kijkje komen nemen en kennismaken met de medewerkers en de verschillende activiteiten van het inloophuis. Deze activiteiten zijn heel divers en zeker niet alleen voor patiƫnten, maar ook voor hun partners, kinderen, ouders en ook voor nabestaanden.

Creatieve activiteiten, zingen, massages en proeverij

Deze middag is er veel bedrijvigheid bij Pisa. Bezoekers mogen aan diverse activiteiten 'proeven'. Sterker nog, zij kunnen actief deelnemen aan bijvoorbeeld creatieve activiteiten of meezingen met het koor. En wat te denken van een heerlijke massage?

Proeverij

Cees Neefjes, kok van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn, komt vertellen over wat ziekte met de smaakbeleving doet. Cees heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in smaaksturing bij meerdere ziektebeelden, waaronder oncologie, en alle problemen die daar bij komen kijken. Naast zijn presentatie is er een proeverij. De proeverij is om de aanwezigen te laten ervaren wat de effecten zijn van smaakstoffen op een voedingsmiddel.

Wees welkom

De aanwezige gastvrouwen-/heren en activiteitenbegeleiders geven deze dag graag nadere informatie over Pisa. Kinderen en jongeren zijn tijdens de open dag ook van harte welkom!

Tulpen

De tulpenuitdeelactie van Pisa rondom Wereldkankerdag is inmiddels een traditie geworden en ook dit keer gaat er weer een aantal medewerkers van Pisa naar de verschillende oncologieafdelingen van het Dijklanders Ziekenhuis om, als blijk van respect en bemoediging, een tulp te overhandigen aan patiƫnten, hun naasten en zorgverleners. Het team van Pisa gaat met de tulpen op pad op Wereldkankerdag: 4 februari 2020.

Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Het inloophuis is op alle werkdagen geopend. Naast de vrije inloopochtenden en -middagen biedt Pisa verschillende activiteiten aan, zoals ontspanningsmassage, yoga en creatieve expressie activiteiten, lotgenotenbijeenkomsten, themabijeenkomsten en workshops.


Cees Neefjes, kok van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn, komt vertellen over wat ziekte met de smaakbeleving doet.