Mónica Coronado en Manito.
Mónica Coronado en Manito. (Foto: aangeleverd)

Spaanse avond in Brakenkerkje

OBDAM - In het Brakenkerkje, Dorpsstraat 45 in Obdam wordt 15 februari een Spaanse avond, gehouden inclusief tapas Melodías del Corazón.

Vier de liefde en de passie

Kom en geniet van de Spaanse flamingo-avond. De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado heeft samen met gipsy flamencogitarist Manito een gepassioneerd concertprogramma met liederen uit Spanje en Zuid-Amerika.

Mónica en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt. Hij weet met zijn temperamentvolle gitaarspel haar stem naar een hoger plan te tillen.

Een liveoptreden van dit tweetal is altijd puur, vol overtuiging en emotie.

Mónica Coronado zingt met heldere stem haar verhalen die ze verzameld en beleefd heeft in haar zwervend bestaan als muzikant. Bij sommige nummers speelt zij ook gitaar. In haar liederen worden onderwerpen als liefde, strijd, maar ook onbegrip in een warme deken gewikkeld.

Emotie in verhalen

Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Het vurige spel van hem is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende 'Manitas de Plata'.

Reserveren

Het concert begint om 20.30 uur, entree 12,50 euro, inclusief tapas. Reserveren via www.brakenkerkje.nl.