Afbeelding
(Foto: Regina Maria de Jager)

Verborgen kunstenaar aan het woord

Guido Graas

HOORN - Guido Graas (verbonden aan Stichting Kunst in de Kas) zijn favoriete kunstwerk is 'De melancholie'. Deze gemanipuleerde foto is een reflectie van de onrust die hij had en waarvan hij nog niet goed wist wat hij er mee aan moest.

"In het najaar zocht ik een mooie ochtend met zachte strijk wolken. Alsof ze met pastel waren gemaakt. Ik ging naar de plek waar het riviertje door het landschap naar de horizon loopt. Daar maakte ik deze foto. Ik wist vooraf dat deze weersomstandigheden het mooiste effect zouden geven aan de foto."

"Via de fotografie ervaar ik een moment van speelsheid, zodat ik helemaal in het 'nu' kan zijn. Ik leg mijn eigen melancholische gevoelens vast. Tijdens het proces van het maken van de beelden, kan ik reflecteren op wat ik zelf doe."

"Met 'De melancholie' wilde ik mijn eigen rust vinden. Ik kwam erachter dat deze rust alleen in mezelf is te vinden door te ontsnappen in de natuur. Met een camera natuurlijk. Ik bewerkte het landschap van groen naar paars, waarmee ik meer schoonheid aan de realiteit gaf."

Informatie: www.kunstindekas.nl .