Afbeelding
(Foto: Regina Maria de Jager)

Verborgen kunstenaar aan het woord

Lia Blok

MEDEMBLIK - Lia Blok (verbonden aan Stichting Kunst in de Kas) neemt je mee op ontdekkingsreis in haar schilderijen. Ze bewandelt een pad dat symbool staat voor het leven zelf. Ze laat zich meevoeren door de wind.

"Ik haal mijn inspiratie uit de natuur. Maar ook het verval fascineert me zoals afgebladderde muren en andere sporen uit het verleden. Tekens en symbolen uit oude culturen, hedendaagse beeldtaal en dagelijkse indrukken vinden een plek in mijn werk."

"Ik werk meestal in serie met een thema op hetzelfde formaat. Mijn werk bestaat uit een combinatie van verf, inkt, druktechnieken, collage en is een weerslag van mijn experimenten en onderzoek. Ik werk zonder vooropgezet plan en volg mijn intuïtie."

"Creëren is voor mij een innerlijke drang. Ik hoop dat mijn werk uitnodigt stil te staan bij de schoonheid van kleine alledaagse dingen die vaak zo vanzelfsprekend is. De kijker moet worden geraakt door het resultaat van mijn zoektocht. Mijn werk is gelaagd en er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken."

Informatie: www.kunstindekas.nl.