De vrouwen van About a Jacket hebben samen gewerkt aan het jasje voor koningin Máxima. Op de foto van links naar rechts: Tsega, Fiory en Lem Lem.
De vrouwen van About a Jacket hebben samen gewerkt aan het jasje voor koningin Máxima. Op de foto van links naar rechts: Tsega, Fiory en Lem Lem. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Voor Máxima, van About a Jacket

HOORN - Met het oog op Internationale Vrouwendag, 8 maart, startte About a Jacket in Hoorn twee maanden geleden met een bijzonder project. Vijftien vluchtelingvrouwen borduurden een jasje voor Máxima. Marilou Evelo, oprichtster van About a Jacket, heeft het jasje afgelopen woensdag bij Paleis Noordeinde in Den Haag aangeboden. Vier ochtenden in de week komt een groep vrouwen met een vluchtelingenachtergrond samen om te borduren in Hoorn, onder leiding van Marilou. "Een jasje borduren voor de koningin - een krachtige en inspirerende vrouw - was natuurlijk een bijzonder project. Het jasje is voorzien van honderd kleine stukjes stof die geborduurd zijn met kralen, pailletten en borduurzijde. We kozen voor gouden accenten, die de verrijking van vluchtelingen van onze maatschappij symboliseren. Natuurlijk hopen we nu dat Máxima het jasje gaat dragen."