Mila is een aanhankelijke, speelse poes.
Mila is een aanhankelijke, speelse poes. (Foto: aangeleverd)

Dier van de week

HOORN - Mila is een lieve gesteriliseerde poes van circa drie jaar oud. Ze is buiten gevangen met haar pasgeboren kittens. Hoewel ze alles en iedereen in het asiel heel eng vond, heeft ze de kittens keurig grootgebracht in het asiel. Na verloop van tijd begon ze ook steeds meer te wennen en inmiddels is ze voor mensen die ze kent een super aanhankelijke, speelse poes die graag met balletjes speelt en gezellig bij je ligt. Op een nieuw adres zal alles natuurlijk wel weer eng zijn en moet ze ruim de tijd krijgen om goed te wennen.
Mila heeft in het asiel een schimmelinfectie gehad. Hier is ze voor behandeld en nu weer helemaal genezen. Omdat er wel altijd een (klein) risico blijft dat ze door andere dieren herbesmet zou kunnen worden als ze even een verminderde weerstand zou hebben, wil het dierentehuis haar ergens plaatsen zonder andere huisdieren, waar ze niet los buiten gelaten wordt. Dit zal ze prima accepteren.

Wie interesse heeft in Mila, kan contact opnemen met het Dierentehuis Hoorn: 0229-218197. Het asiel is gevestigd aan de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn en is dagelijks (behalve zondag) geopend van 13.00 tot 16.00 uur.