José Linders:
José Linders: "Dit mooie initiatief houdt niet op na de crisis." (Foto: aangeleverd)

Voor alle (horeca)ondernemers: Hoorn Bezorgt

HOORN - Normaal gesproken is ZZP'er José Linders uit Hoorn deze periode vooral bezig met de voorbereidingen van evenementen, planning, horeca en met haar webshop in reclameborden, maar door het coronavirus is dat nu helemaal anders. "Hoorn bleef lang ongeschonden, maar toch werd ik vrij snel al geconfronteerd met het feit dat er afzeggingen waren van projecten en opdrachten waar ik voor of aan mee zou werken", vertelt ze. Maar José zette niet bij de pakken neer.

'Binnen één dag stond de website al online. Hoe gaaf is dat'

Het betekende dat José thuis kwam te zitten. "Ik ben meteen maar berichten gaan plaatsen op mijn social media en linkedIn om te laten weten dat ik beschikbaar was. Berichten gestuurd naar onder meer het ziekenhuis en de supermarkten om aan te geven dat ik zou kunnen invallen om de druk bij de vaste mensen wat weg te halen. Stilzitten is nou eenmaal niet mijn ding. Daarnaast berust in het feit dat ik zelf even orde op zaken kon stellen: de administratie op orde, het huis schoonmaken, opruimen maar ook even de rust nemen door te gaan wandelen en fietsen."

In barre tijden iets moois

Aangezien José veel samenwerkt met horeca-ondernemers, ontstond afgelopen dinsdag het idee om samen met 'Voor een mooie stad' een initiatief te starten voor alle (horeca)ondernemers: een website met een lijst van alle restaurants in Hoorn die bezorgen of waar mensen kunnen afhalen. "Door mijn fijne netwerk had ik binnen een uur een lijst met alle horecabedrijven via de gemeente Hoorn en heb ik mijn idee in de appgroep van Horeca Hoorn genoemd. Binnen één dag stond de site online. Met Danielle Ellerbroek en Rob Bennis en hun team hadden ze dat voor elkaar. Hoe gaaf is dat!"


"Inmiddels hebben zich al 36 bedrijven - en niet alleen horeca - aangemeld en velen zijn nog bezig om dit voor hun bedrijf in orde te maken. Het is fantastisch om te zien hoe we met alle ondernemers in deze barre tijden tot iets moois kunnen komen waar we in de toekomst nog gebruik van kunnen maken. Dit mooie initiatief houdt niet op na de crisis. Het is juist ontstaan om onze lokale ondernemers te helpen. Iets wat vóór de crisis ook al nodig was. Dus laten we voor nu gebruik maken van de mooie dingen die ontstaan, zodat we na het coronavirus nog steeds een 'mooie stad' hebben met veel ondernemers, op welke manier dan ook." Voor de duidelijkheid: alle ondernemers in Hoorn kunnen zich inschrijven!

Aanmelden en meer informatie: http://vooreenmooiestad.nl/hoornbezorgt .