Een vertrouwd beeld, ook tijdens de digitale open dag; medewerkers, zoals Bart Weel, die via de telefoon advies geven over de rijopleidingen.
Een vertrouwd beeld, ook tijdens de digitale open dag; medewerkers, zoals Bart Weel, die via de telefoon advies geven over de rijopleidingen. (Foto: aangeleverd)

Hoek Bouma houdt online open dag

DE GOORN – Een unicum in de bijna zestigjarige geschiedenis van Verkeersschool Hoek Bouma, maar noodzaak door de dreiging van het coronavirus: de jaarlijkse open dag op de hoofdvestiging in De Goorn wordt een online open dag.

"Het was dat of helemaal geen open dag", vertelt eigenaar Peter Bouma. "We hadden geen andere keuze. De online open dag wordt wel op dezelfde dag gehouden als de traditionele open dag: Tweede paasdag, maandag 13 april, waarbij vragen van belangstellenden tussen 11.00 tot 16.00 uur worden beantwoord."

Tijdens de digitale open dag kunnen belangstellenden via www.hoekbouma.nl alsnog profiteren van de vertrouwde korting die wordt gegeven tijdens de reguliere open dag. Op de website komt een speciale link. Verder staat er op tweede paasdag een team medewerkers klaar om telefonische vragen te beantwoorden. Zodoende hoopt het bedrijf mensen toch een beeld te geven van het familiebedrijf, waarin kwaliteit, een veelzijdig aanbod en een hoge mate van service altijd centraal hebben gestaan. "Daarnaast willen we de traditie van korting geven tijdens de open dag niet doorbreken", vertelt Peter, die vanaf 1993 als derde generatie aan het roer staat van Verkeersschool Hoek Bouma.

Simulator

Bij het familiebedrijf kan men voor vrijwel elk voertuig een opleiding volgen, overdag, ’s avonds én op zaterdag. Daarnaast herbergt het hoofdgebouw vier lokalen voor de theorietrainingen en -testen en kunnen kandidaten skills verbeteren in de simulator.

Auto, auto met aanhanger, motor, scooter, bus, tractor, vrachtwagen, lzv, heftruck en nog meer: Verkeersschool Hoek Bouma heeft het en verzorgt de rijopleidingen ervoor. Bovendien biedt de onderneming niet alleen een veelheid aan verkeersopleidingen, maar ook opfris- en bijscholingscursusse,n alsmede mentale begeleidingstrajecten aan. "Naast de particuliere opleidingen voor motor, auto, aanhanger en bromfiets hebben wij bovendien de expertise in huis voor faal- of angstbegeleiding", vertelt Peter. "Daarnaast verzorgen wij ook de beroepsopleidingen voor vrachtauto, bus, aanhanger en logistiek."

Ook de ‘nazorg’ op dat gebied is dik in orde bij Hoek Bouma, want het bedrijf ontzorgt beroepschauffeurs met een flink pakket nascholingscursussen. Dat is altijd actueel, omdat een beroepschauffeur volgens de zogeheten Code 95 in vijf jaar tijd 35 uur nascholing moet volgen.


Kijk voor meer informatie op www.hoekbouma.nl.