Het orgel goed te zien vanaf het balkon.
Het orgel goed te zien vanaf het balkon. (Foto: www.daarisdeorgelman.nl)

Saamhorigheid door coronavirus

Vervolg van voorpagina.

"Daarvoor zijn extra maatregelen genomen. Hoofddoel is om het coronavirus buiten de deur te houden.

De Schakel houdt de moed erin, maar het personeel is wel bezorgd. "Het moet niet te lang meer duren. Het is heel belangrijk voor de mensen die bij ons komen dat ze geactiveerd worden. Doen ze niets dan gaan ze snel achteruit. Er is dan geen geheugenactiviteit en dan zijn we straks terug bij nul. We krijgen nu al signalen uit de omgeving. En bedenk hoe zwaar het is voor de mantelzorgers zelf, die zijn ook op leeftijd. En dan niet te spreken over eenzaamheid, wat dat met een mens kan doen."

Diepe bewondering

Diepe bewondering heeft Omring voor alle mensen die elkaar nu steun geven in deze moeilijke tijd. Ze gaan daarom door met het muziek maken. Dinsdag 21 april komt Simone Berenpoot uit Berkhout onder de balkons staan met haar accordeon. Liesbeth tot slot: "Dat wordt hele leuke volksmuziek. We gooien dan ook weer de box erop en meezingen maar. Het enige mooie aan dit nieuwe virus is de saamhorigheid die eruit ontstaat. Dat komt nu echt uit de mens voort!"

Hart onder riem steken

Ook de ouderen van de Omring een hart onder de riem steken? Stuur ze daarom een kaartje of geef iets af bij de receptie. We begrijpen van Liesbeth dat de bewoners en omwonenden graag puzzelen. Een kaart afgeven voor de mantelzorgers in gemeente Opmeer wordt ook erg gewaardeerd. Ook zij hebben het nu echt zwaar.

Volg Omring ook via hun liveblog op de website www.omring.nl en blijf op de hoogte van het nieuws rondom activiteiten de beperkende maatregelen.

Liesbeth de Ruijter (meest links) en haar collega's van de Schakel houden de moed erin.