Vera:
Vera: "Ik heb zelf een lekkere tuin, waarom zou ik die niet delen?" (Foto: aangeleverd)

'Iedereen mag van mijn tuin genieten'

HOORN - Het nieuwe online platform Deeltuinen.nl biedt mensen zonder tuin de kans om geheel contactloos een tuin te 'lenen' van mensen in hun omgeving, zodat zij ook buiten kunnen zijn. Het platform is een gratis pilot en bedoeld om ervoor te zorgen dat tijdens deze coronacrisis mensen veilig naar buiten kunnen, op een manier die binnen de 'intelligente lockdown' van de rijksoverheid valt: ver weg van de drukte.

Nieuw platform Deeltuinen.nl geeft ruimte tijdens coronacrisis

Martijn Neuvel van Deeltuinen.nl: "Zelf heb ik een tuin en een groot gezin met een drieling en ik zou er niet aan moeten denken nu de hele dag binnen te zitten zonder buitenruimte. Voor die mensen heb ik samen met drie vrijwilligers dit platform opgericht. Of je nu ouder bent, een gezin hebt of alleenstaand, we hebben allemaal in deze tijd weleens behoefte aan buitenlucht. Zelf leen ik mijn tuin ook uit. Op deze manier kan ik een klein steentje bijdragen om deze moeilijke tijd dragelijker te maken voor anderen."

Verschillende tuinen

Deeltuinen.nl verbindt mensen met en zonder tuin en biedt de mogelijkheid afspraken te maken over het gebruik van de tuin. Via de website kan men in een paar simpele stappen met elkaar in contact komen. "We zijn hard bezig een groot bestand aan te leggen met zoveel mogelijk verschillende soorten tuinen, voor iedereen wat wils", aldus Martijn.

Jacuzzi

Een van de mensen die haar tuin beschikbaar stelt is Vera van Krimpen (43) uit Hoorn. Ze woont in een eengezinswoning in de Grote Waal. "Op Facebook las ik over Deeltuinen.nl en het sprak me eigenlijk meteen aan. Ik heb zelf een lekkere tuin, waarom zou ik die niet delen? Via de website heb ik me daarom aangemeld. De tuin ligt op het zuiden, waar van 's morgens vroeg tot 's avonds de zon schijnt. Er staat een trampoline voor de kinderen en we hebben zelf een prieeltje gebouwd met daarin een opblaas-jacuzzi. Op het terras staan heerlijke relaxstoelen. Ik vind dat iedereen van mijn tuin mag genieten. Ouderen bijvoorbeeld, die zelf geen tuin hebben om lekker in het zonnetje te zitten. Of gezinnen zonder tuin. Iedereen is welkom!"

Verbinden

Deeltuinen.nl is bedoeld om lokaal zoveel mogelijk mensen met elkaar te verbinden. Wie een tuin heeft of op zoek is naar een plekje om prettig en veilig buiten te kunnen zijn, kan dit melden op Deeltuinen.nl. Dit kan eenvoudig en met inachtneming van de privacy.

Partners gezocht

Deeltuinen.nl is daarnaast op zoek naar techbedrijven die vanuit maatschappelijk oogpunt kunnen helpen bij het uitbreiden van het platform en de service.