Ruud Nolten: 'Volgend seizoen hebben we elke vrijdagavond topvoetbal in de Waardergolf.'
Ruud Nolten: 'Volgend seizoen hebben we elke vrijdagavond topvoetbal in de Waardergolf.' (Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL)

'Mooi als zowel de dames als heren landskampioen worden'

OPMEER – Officieel zou op 1 mei Ad Molenaar, de man die al sinds 2003 hoofdsponsor en grootste supporter is van FC Marlène, de voorzittershamer overdragen aan Ruud Nolten. Helaas kan de overdracht niet in een feestelijke sfeer plaatsvinden vanwege het coronavirus, daarom heeft Nolten de taken van Molenaar nu al overgenomen.

Ruud Nolten neemt stokje Ad Molenaar over

Er is een einde gekomen aan het tijdperk Molenaar bij FC Marlène. Heerhugowaards zaalvoetbaltrots werd 17 mei 1973 opgericht door Jaap Molenaar en later zette diens zoon Ad de vereniging voort als voorzitter. Ruud Nolten, zelf ook ooit als voetballer actief in de zaal en op het veld, kwam begin jaren 2000 al naar wedstrijden van FC Marlène kijken. “De ploeg zat jaren in de fantastisch flow. Met mijn bedrijf hebben we de club vanaf 2005 gesponsord en waren we zelfs een periode hoofdsponsor. Jarenlang hebben we samen gouden tijden meegemaakt.’’ Die hoogtijdagen leverden de Waardse zaalvoetbalploeg drie landstitels, zeven KNVB-bekers, vijf Supercups en één Benelux-beker op. Daarnaast mocht FC Marlène zich laten zien op Europees niveau: in Roemenië en in Portugal.

Clubliefde

Opvallend bij FC Marlène is de clubliefde bij veel spelers. "Ik denk dan aan jongens als Jeroen Kossen, Peter Rozenbeek, Kenneth Goudmijn en Jordy Cretier. Allemaal toppers die ongetwijfeld veelal door andere clubs zijn benaderd, maar altijd bij FC Marlène bleven. Dat komt ook door de sfeer binnen de club en natuurlijk door de resultaten. Vooral Peter Rozenbeek is natuurlijk een kanjer. Een topkeeper met vele interlands op zijn naam. Hij stond bijna 23 jaar onder de lat bij FC Marlène en nam pas onlangs afscheid."


Lees verder op pagina 3.