De Gemeenschapsveiling van Opmeer gaat dit jaar niet door

REGIO - Na lang beraad heeft Stichting De Gemeenschapsveiling besloten om De Gemeenschapsveiling 2020, zaterdag 3 oktober, niet door te laten gaan. Het was geen makkelijke beslissing, maar het bestuur denkt dat het op dit moment de enige juiste is.

Want bij het opstarten van de voorbereidingen voor De Gemeenschapsveiling 2020 kwamen de dilemma's rond de corona-maatregelen ook op het pad van het veilingbestuur.

Zo is het bestuur benaderd door zowel aanbieders als kopers van activiteiten of waardebonnen dat deze nog niet zijn doorgegaan, dan wel zijn uitgesteld. Het bestuur heeft uitgerekend dat het gaat om meer dan tachtig kavels die het overgrote deel van de kopers raakt.

Recht doen aan

Het bestuur wil zowel de aanbieders als kopers de ruimte bieden om gezamenlijk tot een passende datum te komen en recht te doen aan de aangeboden of gekochte kavel. Het bestuur heeft daarom gemeend soepel om te gaan met de regel dat alle waardebonnen en activiteiten binnen een jaar gehonoreerd moeten zijn. Kopers en aanbieders krijgen nu de tijd tot 2 oktober 2021.

In de meimaand zou het veilingbestuur starten met het benaderen van sponsors. Dit voelt voor de bestuursleden niet goed. In deze voor de middenstand en het bedrijfsleven zware tijden, vinden zij het niet gepast om hen te vragen iets beschikbaar te stellen of te organiseren voor De Gemeenschapsveiling.

Onmogelijke uitvoering

Bij veel taken in de periode tot 1 september maken de corona-maatregelen, specifiek de 1,5 meter regel, het vrijwilligers lastig, dan wel onmogelijk, hun taak enthousiast en adequaat uit te voeren.

Er is veel onzekerheid over de maatregelen met betrekking rond evenementen na 1 september en de 1,5 meter regel. Kan het bestuur de voorbereidingen voor De Gemeenschapsveiling 2020 wel starten met deze onzekerheden?

Voor het slagen van De Gemeenschapsveiling is een goedgevulde zaal nodig. Mag dat, kan dat en zo ja: hoeveel mensen mogen er dan in de zaal?

Actief

Stichting De Gemeenschapsveiling zou Stichting De Gemeenschapsveiling echter niet zijn als de bestuursleden het komende jaar niets van zich laten horen.

Het bestuur en vrijwilligers blijven actief.

Voor de Gemeenschap, Door de Gemeenschap.

AHP