Poëzie lezen en maken in bibliotheek Opmeer
Poëzie lezen en maken in bibliotheek Opmeer (Foto: aangeleverd)

Poëzie van NU in bibliotheek

OPMEER - in de bibliotheek van Opmeer geeft Carla van den Hombergh van De Schrijfspiegel maandag 20 januari van 14.00 tot 16.00 uur de schrijfworkshop "Poëzie van NU".

De poëzieweek 2020 heeft als thema: de toekomst is nu. Ze staat in het teken van de nieuwe generatie dichters. Zij bieden ons nieuwe beelden, vormen en woorden en geven daarmee kleur en klank aan de tijd van nu. Gedichten van enkele jonge dichters zijn het uitgangspunt bij deze bijeenkomst. Aan de hand van korte, prikkelende opdrachten gaan de deelnemers aan de slag. Je leest kleine fragmenten, varieert en associeert op teksten en schrijft eigen korte teksten, maakt lijstjes en gedichten. Laat je leiden door je pen en kijk wat dat oplevert. Het gaat niet om prachtige taal zonder fouten, maar om het volgen van je eigen gedachtestroom. Plezier in het schrijven staat voorop.

Carla van den Hombergh, Marianne Reij en Irina Hoffer zijn de bevlogen en ervaren trainers van De Schrijfspiegel. Samen bieden ze zowel creatieve als zakelijke schrijfworkshops voor beginners tot gevorderden. Voor de workshop in de bibliotheek is geen schrijfervaring nodig. Schrijf lekker mee, lees aan elkaar voor en ga weer naar huis vol frisse ideeën en zin in meer!

Kosten 15 euro. Neem zelf pen en papier mee. Aanmelden kan via www.westfriesebibliotheken.nl.