Wie wil er geen fitte hond. Laat je hond wegen bij Welkoop.
Wie wil er geen fitte hond. Laat je hond wegen bij Welkoop. (Foto: aangeleverd)

Laat je hond wegen bij Welkoop

ZWAAGDIJK - Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht blijkt dat in Nederland de helft van de honden overgewicht heeft en dat 8% in de categorie 'zware obesitas' valt.

Met een beetje hulp, een gezond leven

Overgewicht kan gevolgen hebben voor de gezondheid van een huisdier. Zo kunnen gewrichtsproblemen, hart- en vaatproblemen, kortademigheid, leveraandoeningen en minder weerstand (meer kans op infecties) ontstaan. Uiteindelijk kan overgewicht de levensduur van honden met gemiddeld twee jaar inkorten. Het is dus in het belang van de dieren om te voorkomen dat ze te maken krijgen met overgewicht (bron: Nederlandse Voedingindustrie Gezelschapsdieren). Welkoop speelt hierop in met de Honden Weegweken.

De oorzaak van overgewicht bij honden is simpel, namelijk te veel calorieën en te weinig beweging. Het is voor een gezond leven essentieel dat honden de juiste en de aanbevolen voeding binnenkrijgen. Drie schijfjes worst staat voor een hond gelijk aan patat met mayonaise voor mensen. Net als bij mensen, heeft overgewicht bij honden nare gevolgen. Alle hondenbazen willen toch een fit dier in huis, zodat deze een lang en gezond leven kan leiden?

Welkoop heeft het welzijn van dieren hoog in het vaandel staan en organiseert van 20 januari tot en met 16 februari de Honden Weegweken plaats. Tijdens deze campagne staat het gewicht en de gezondheid van de trouwe viervoeters centraal. Als de hondeneigenaren hun hond tijdens de campagneperiode komen laten wegen, dan ontvangen zij een weegboekje met extra informatie en een gratis tennisbalwerper om alvast actief aan de slag te gaan met de hond.

Stap binnen in Welkoop Zwaagdijk, Marktweg 12, en neem de hond mee.