Nick en Tom de Wit nemen het pand van familie Van den Mosselaar (achtergrond) over.
Nick en Tom de Wit nemen het pand van familie Van den Mosselaar (achtergrond) over. (Foto: Aangeleverd)

Dirk de Wit zet grote stap naar toekomst

REGIO - Dirk de Wit Mode, opgericht in 1947, zet een grote stap in de toekomst. Huidige eigenaren Nick en Tom de Wit staan al ruim zeven jaar aan het roer van de grootste en mooiste modezaak van Noord-Holland.

De neven namen in 2013 het bedrijf over van hun beide vaders. En met succes. Het ene na het andere record werd verbroken en klanten vanuit heel Noord-Holland weten de modezaak goed te vinden. Van vijftig medewerkers toen, naar ruim tachtig medewerkers nu, die dagelijks klaarstaan om met persoonlijke aandacht, enthousiasme en service- en klantgerichtheid de kleding aan de man te brengen.

De heren De Wit kijken elk jaar kritisch naar de bedrijfsvoering om de continuïteit en vernieuwing te waarborgen. Maar het plafond is in zicht. En daarom is het tijd voor uitbreiding!

Nick en Tom hebben al jarenlang diverse plannen en dromen. Eén van deze dromen was het buurpand van familie Van den Mosselaar bij de winkel te betrekken om zo uit te breiden. Na diverse gesprekken in de afgelopen vier jaar is de knoop doorgehakt. Hans en Trudy verkopen per 1 juli 2021 het pand aan de firma De Wit.

Het pand wordt gesloopt om zo'n 1.500 vierkante meter te groeien. Een totaal vernieuwd concept. Meer beleving. Meer aanbod. En ook horeca. "Wekelijks, zo niet dagelijks krijgen wij te horen of onze klanten ook iets kunnen eten. Natuurlijk verwijzen wij ze naar nabijgelegen horeca-etablissementen, maar het is natuurlijk fantastisch als wij de klant, ook op dat vlak, zelf bedienen." En dat gaan zij ook doen. Meer en meer is winkelen, lunchen, een borrel doen of gezellig samenzijn een vrijetijdsbesteding. En retail en horeca passen goed bij elkaar.

De heren hebben nog ruim anderhalf jaar om alle wensen en ideeën uit te werken. Tot die tijd blijft alles zoals het is: Van den Mosselaar Schoenen op nummer 226 en Dirk de Wit Mode in de huidige vorm op nummer 224. Beide zaken heten iedereen van harte welkom aan de Hoofdstraat in Bovenkarspel.