Marcel Steeman (l), voorzitter van de jury, zette samen met burgemeester Kompier en de winnaar van vorig jaar, Damian Schenk, de beste debater van dit jaar, Daan Pheijffer in de spotlights.
Marcel Steeman (l), voorzitter van de jury, zette samen met burgemeester Kompier en de winnaar van vorig jaar, Damian Schenk, de beste debater van dit jaar, Daan Pheijffer in de spotlights. (Foto: Theo Annes)

Jongerengemeenteraad

Leerlingen uit Langedijk en Heerhugowaard met elkaar in debat

LANGEDIJK/ HEERHUGOWAARD - Gisteravond gingen leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Langedijk en Heerhugowaard in de Jongerengemeenteraad met elkaar in debat.

Het debat ging over een tweetal onderwerpen: een discussieonderwerp over de inrichting van het hart van de nieuwe gemeente en een motieonderwerp over hoe de politiek interessanter kan worden voor jongeren. Leerlingen van het Jan Arentzs en het Han Fortmann (Trinitas College) probeerden door te discussiƫren en het indienen en verdedigen van moties, een meerderheid in de raad te krijgen. Op deze manier komen jongeren vroegtijdig en op een leuke manier in contact met de lokale politiek en ervaren ze wat er allemaal bij een politiek besluit komt kijken.
Burgemeester Leontien Kompier zat de Jongerengemeenteraad voor. Statenlid voor de provincie Noord-Holland, Marcel Steeman, was voorzitter van een jury die na afloop de beste debater en de beste fractie koos. Ter voorbereiding op de Jongerengemeenteraad hebben raadsleden van Heerhugowaard en Langedijk les gegeven op de deelnemende scholen, helpen zij de leerlingen met het opstellen van moties en waren uiteraard aanwezig op de avond zelf om de leerlingen bij hun raadsvergadering te ondersteunen.

Het team van Jan Arentsz had de beste fractie.
Afbeelding