Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Valentijn is van jong en oud!

Liefdesverhalen

ENKHUIZEN / LUTJEBROEK - Liefde is...? Ja, wat eigenlijk! Het is bijna Valentijnsdag en een jong stel en een briljanten bruidspaar vertellen wat liefde voor hen is.

Jan (25) en Melissa (26) zijn gek op elkaar, maar dat laat zich lastig in woorden vangen. "Maar ik vertrek niet zonder kus naar mijn werk", vertelt Jan. En bij thuiskomst voltrekt zich eenzelfde ritueel: "Dan geef ik haar een kus omdat het fijn is om elkaar weer te zien."

Liefde is… met vier maanden samenwonen

Drie jaar geleden leerden ze elkaar kennen via een datingapp. Melissa: "Wij hadden een match met veel hartjes. Ik vond hem er heel schattig uitzien. Lief ook. Hij had een grappige foto als profiel." Jan: "Als je me nu vraagt wat het precies was wat me in haar aantrok, is dat lastig om te zeggen. Melissa heeft kort haar en dat is niet iets waar ik meteen op val, het was dus niet in eerste instantie haar uiterlijk, maar ik voelde wel iets. Het klikte gewoon meteen."

Na de eerste date volgde al snel een tweede en binnen vier maanden woonden ze samen. Jan: "Het voelde meteen goed. Moeilijk hoor om te omschrijven wat het precies is! Er was meteen een vertrouwd gevoel, alsof je elkaar al jaren kent." Melissa: "We hadden alle twee sterk het gevoel dat we bij elkaar wilden zijn. Waarom dan langer wachten?"

Geheim

Wat is het geheim van een goede relatie? Melissa: "Als er iets is open en eerlijk naar elkaar zijn. Meteen zeggen wat je op je hart hebt." Jan knikt instemmend. "Ik ben niet zo'n prater en het kan even duren voordat ik het zeg als ik ergens mee zit, maar we praten met elkaar en daarom blijft het goed. We hebben ook nooit ruzie. Als we onenigheid hebben dan lachen we erom, zetten koffie en het is over."

Vrijheid

Leven en laten leven en elkaar het beste gunnen, vinden ze alle twee heel belangrijk. Jan: "Als ik na mijn werk naar een kennis wil of met vrienden uitga dan zegt Melissa 'veel plezier'." Melissa met een glimlach: "We gunnen ieder z'n vrijheid. Maar tot op zekere hoogte natuurlijk!" Jan vat hun relatie mooi samen met de woorden: "Samen zijn en toch je eigen ding kunnen doen."

Verder lezen op pagina 11

Afbeelding