Roodstaartje.
Roodstaartje. (Foto: Dick Hoogenboom)

Vogels in de winter voor kleintjes

Enkhuizen – In Hertenkamp Enkhuizen is woensdag 19 februari een snuffelochtend over vogels in de winter voor de allerjongsten van 3 tot 7 jaar.

Tijdens deze Snuffelochtend maken kinderen kennis met Roodstaartje, een eigenwijs klein vogeltje dat in het najaar niet naar het zuiden vliegt. Als de winter komt, probeert ze overal eten te vinden, met behulp van haar dierenvriendjes. Zal het haar lukken? Na het verhaal knutselen kinderen over Roodstaartje en haar avonturen. Natuurlijk mogen de knutselwerken en kleurplaat mee naar huis. Misschien kunnen jullie thuis ook wel iets doen om de vogels in de winter te helpen…

De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit, speciaal voor de allerjongsten. Deze ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen gezellig samen met hun ouders/begeleider(s) en kunnen na afloop nog even lekker rondsnuffelen en spelen in de kinderboerderij en de natuurtuin. Aanvang 10.00 uur (Inloop 9.45 uur) tot 11.00 uur. Deelname 3 euro p.p. (Ook voor (groot)ouders/begeleiders). Opgaven via reservering@hertenkampenkhuizen.nl (vermeld aantal en leeftijd van de kinderen) of via 0228 320310. Wilhelminaplantsoen 2 in Enkhuizen. Voor de deur parkeren is niet mogelijk.