Tulpenkeuring. Beoordelen van poot, blad, bloem en algehele stand.
Tulpenkeuring. Beoordelen van poot, blad, bloem en algehele stand. (Foto: Pexels)

Tulpenkeuring: met taart naar huis

STEDE BROEC - Marco Hoff heeft de vierde tulpenkeuring van Stede Broec gewonnen die woensdag 5 februari plaatsvond. Woensdag 12 februari is de laatste tulpenkeuring

Marco Hoff winnaar vierde tulpenkeuring

Met 9,5 strafpunt was Marco Hoff de rest te slim af. Volgens de jury was dit een eenvoudige keuring en dat bleek ook uit de uitslag. De scores lagen dicht bij elkaar. Achteraf waren er wel wat discussiepunten over de lengte van de poot en de bladeren. Over het algemeen was de kwaliteit goed.

Uitslag keuring

De uitslag van de keuring is als volgt: A-groep: 1 Marco Hoff 9,5; 2 Joep Boon 10,0; 3 Adam Pyta 11,0 strafpunten. B-Groep: 1 Keesjan Hoff 11,0; 2 Frank Kreuk 13,5; 3 Piet Boots 15,5 strafpunt. Jeugd: 1 Esther Bakker 12,0; 2 Brent Hoff 13,0 strafpunt. Voor de complete uitslag zie tulpenkeuringstedebroec.nl. Gedurende de avond was er ook weer een soortenkennis waarbij de deelnemers de juiste nummers bij de soorten moeten opschrijven. In totaal waren er veertig deelnemers.

Laatste keuring

Woensdag 12 februari is de laatste tulpenkeuring van Stede Broec. Deze avond worden de prijzen verdeeld. Er staan tien potten met tulpen en het is de bedoeling om per pot vier cijfers te geven.

Voor poot, blad, bloem en algehele stand. Een jury doet dit ook en het is de kunst om de jury zo goed mogelijk te benaderen. Naderhand kan er gediscussieerd worden met de jury.

Meer informatie via tulpenkeuringstedebroec.nl. Locatie: Cnb in Bovenkarspel.