Por el Amor de Dios is een nagelnieuw gitaarensemble met een missie.
Por el Amor de Dios is een nagelnieuw gitaarensemble met een missie. (Foto: Aangeleverd

Gitaarsalon met Por el amor de Dios

ENKHUIZEN - Het gitaartrio Por el amor de Dios uit Belgiƫ treedt zondagmiddag 16 februari op samen met de gitaarleerlingen van Pieter Nanne uit West-Friesland.

Dubbelconcert met leerlingen Gitaarsalon

Por el Amor de Dios is een nagelnieuw gitaarensemble met een missie. Met een selectie aan zowel ontroerende als virtuoze composities uit het hele klassieke repertoire willen ze hun persoonlijk verhaal vertellen en daarmee de brug slaan tussen klassieke melodieƫn en post-moderne kwalen.

Por el Amor de Dios bestaat uit Bart Venken, Karl Stroobant en Willem-Jan Lauwers. Na jaren ervaring in allerlei bezettingen op honderden podia, in tientallen landen verspreid over drie werelddelen, vonden deze jongemannen elkaar in hun kijk op muziek, de medemens en de liefde en gingen ze op zoek naar de essentie van wat klassieke muziek voor hen zou kunnen zijn.

Verwacht een persoonlijk concert van een trio dat all-out gaat en de bezoeker meesleept in de verlichting die klassieke muziek hen bracht.

Deze middag zal een bijzondere invulling krijgen. Het concert begint met een aantal leerlingen van de Gitaarsalon. Deze set wordt afgesloten met een bekend orkestwerk van Antonio Vivaldi waar de drie gitaristen van Por el amor de Dios begeleid zullen worden door de gitaarleerlingen. Na de pauze speelt Por el amor de Dios haar programma De Kluizenaar. Drommedaris Enkhuizen. Aanvang 15.00 uur. Entree 10 euro (CJP 5 euro). Zie ook drom.nl.