Gaan ridders elkaar te lijf in kasteel Radboud?
Gaan ridders elkaar te lijf in kasteel Radboud? (Foto: aangeleverd)

Activiteiten in kasteel Radboud

MEDEMBLIK – In het eerste weekend van de voorjaarsvakantie wordt Kasteel Radboud bewoond door de Ridders van de IJssel. Bezoekers die naar het kasteel komen, wanen zich weer terug in de middeleeuwen met oude ambachten.

Bezoek de burcht in de voorjaarsvakantie

Een landsheer spreekt recht in de middeleeuwse variant van 'De Rijdende Rechter'. Maar er zijn geruchten van een onruststoker. Loopt het met een sisser af? Of mondt het uit in een middeleeuws zwaardgevecht tussen echte ridders?

Beleef het mee op zaterdag en zondag 16 februari van 11.00 tot 17.00 uur. Het rechtspreken met zwaardgevecht start op beide dagen om 13.00 en 15.00 uur. De rest van de dag ontmoeten de gasten de middeleeuwse bewoners en kunnen alles vragen over hun ambachten. Ook is het hele kasteel te verkennen!

Uilenworkshop

De huisvalkenier van Birdlive geeft donderdag 20 februari zijn populaire uilenworkshop in de ridderzaal in kasteel Radboud. Kinderen (vanaf 6 jaar), ouders en andere geĂ¯nteresseerden zijn allemaal van harte welkom. Onder deskundige begeleiding komen zij in contact met de uilen en leren ze van alles over deze prachtige vogels.

De workshops beginnen om 14.00 uur. Een kaartje kost 5 euro voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Vanaf 13 jaar betaalt iedereen 8 euro. Bij het bezoeken van de uilenworkshop zit het museumbezoek inbegrepen. Voor en na de workshop kan men door het hele kasteel speuren. De museumkaart is bij de uilenworkshop geldig bij kaartverkoop aan de deur. Let op! Het kan vooraf uitverkocht raken.

Meer informatie en kaartjes via kasteelradboud.nl/agenda.