Een bezoekje aan het oorlogsmuseum in Medemblik is een eyeopener.
Een bezoekje aan het oorlogsmuseum in Medemblik is een eyeopener. (Foto: aangeleverd)

Bezoek eens het Oorlogsmuseum

MEDEMBLIK - In het Oorlogsmuseum Medemblik is een dorpje in jaren '40 gebouwd. Dit is helemaal ingericht met spullen uit die tijd, die het museum kreeg geschonken.

In dit dorpje staan de Tweede Wereldoorlog verhalen uit West-Friesland centraal. Om dit dorpje en haar verhalen te ontdekken kunnen bezoekers meedoen met een speurtocht, die wel wat weg heeft van het escaperoom-concept. De speurtocht is geheel interactief, duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor alle leeftijden. Decodeer codezinnen van Radio-Oranje, ga op zoek naar een verborgen kruipruimte of ontdek een geheime schuilzolder.

Geen vrijheid

Het doel van deze speurtocht is zowel de jonge als de oudere bezoeker spelenderwijs mee te nemen in de jaren '40, waarin de Nederlandse burger niet vrij was. Omdat ze in dit dorpje met de lokale Tweede Wereldoorlog verhalen geplaatst worden, beginnen de verhalen tot leven te komen en wordt men licht geprikkeld erover na te denken wat zij zouden doen in bepaalde situaties en wat daar de gevolgen van kunnen zijn op zowel de korte als de lange termijn. Niet alleen voor iemand zelf, maar ook voor anderen.

Activiteiten

Naast de speurtocht zijn er in het Oorlogsmuseum nog vele andere activiteiten en arrangementen te doen, bijvoorbeeld een rondrit in een echte W.O.II truck door Medemblik en omgeving. Kijk voor meer informatie op www.educatiefwo2centrum.nl.

Breng een bezoekje

Het Oorlogsmuseum is elke zaterdag tussen 13.00 en 17.00 te bezoeken. Voor families en groepen vanaf zes personen is het ook mogelijk op afspraak doordeweeks of op zondag langs te komen.