Gemeente in gesprek met HOSV

REGIO - Het besluit over de locatie van een Kindcentrum in Spanbroek/Opmeer wordt in overleg met de gemeenteraad aangehouden tot de raadsvergadering van 7 mei. De gemeente bespreekt binnenkort met het bestuur van HOSV of het toch mogelijk is om daar het Kindcentrum te combineren met de voetbalactiviteiten van HOSV.

De gemeenteraad heeft in december 2019 het bestuur nadrukkelijk opgeroepen om toch mee te werken aan de bouw van een Kindcentrum op het HOSV-terrein, omdat hier onder inwoners veel draagvlak voor is. HOSV heeft gehoor gegeven aan deze oproep en voorstellen gedaan hoe het naar de mening van de club kan worden gerealiseerd. De gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders verzocht hierover opnieuw met het bestuur te praten om te bekijken of een variant kan worden gevonden die zowel voor de gemeente, het onderwijs en de vereniging aanvaardbaar is.

In het voorstel dat de gemeenteraad gaat behandelen, zijn er drie mogelijke locaties: de plek waar de basisscholen De Akker en 't Ruimteschip gevestigd zijn, waar nu de Bonifatiusschool staat en het terrein van voetbalvereniging HOSV.

In het Kindcentrum komen drie bassischolen: De Akker, 't Ruimteschip en de Bonifatiusschool. Zo kunnen ouders ook in de toekomst blijven kiezen voor openbaar of bijzonder onderwijs. Ook komen de bibliotheek, het muziekonderwijs, het consultatiebureau en kinderopvang/peuterspeelzaalwerk in het Kindcentrum.