Creatief Atelier In 't Praethuys.
Creatief Atelier In 't Praethuys. (Foto: aangeleverd)

Creatief Atelier In 't Praethuys

ALKMAAR - 't Praethuys, inloophuis voor mensen die geraakt zijn door kanker, biedt vanaf woensdag 12 februari een nieuwe ontspannende activiteit: het Creatief Atelier.

Creatief bezig zijn, zoals tekenen schilderen of boetseren kan een prettige manier zijn om afleiding te vinden in een moeilijke periode. Om dit in een groep te doen met lotgenoten kan ondersteunend zijn. Maar creativiteit kan meer voor betekenen, het kan helpen bij het uiten van gevoelens, het ontdekken van innerlijke beelden, de verbinding aangaan met jezelf en met de ander.

Daar is op deze ochtenden ruimte voor. Ontspanningsoefeningen, visualisaties en oefeningen uit de mindfulness, helpen je je op een open en expressieve manier te uiten. Dat kan met potlood, verf, krijt en allerlei andersoortig materiaal. Het atelier wil je vooral laten ervaren wat creatief bezig zijn met je kan doen. De ochtenden worden begeleid door Cornelie Swart, kunstzinnig coach en mindfulness trainer.

't Praethuys is gevestigd aan de Westerweg 50, 1815 DG Alkmaar. Bijdrage 5 euro p.p. Kijk voor andere activiteiten van 't Praethuys op www.praethuys.nl/activiteiten