Mevrouw Hinke Buwalda en Joke Beerepoot van Vrouwen van Nu.
Mevrouw Hinke Buwalda en Joke Beerepoot van Vrouwen van Nu. (Foto: aangeleverd)

Bloemen voor bemoediging

SPANBROEK - De bestuursleden van de Vrouwen van Nu, afdeling Spanbroek/Opmeer, brachten hun 80+ leden bloemen met de tekst: Houd moed! We denken aan u.

Marianne Kalwij, Ria Kamp, Emmy Dekker en Joke Beerepoot gingen dinsdag 21 april de deuren langs. Rietje Stokhof moest verstek laten gaan. "Het bestuur had in maart een middag voor 80 plussers georganiseerd, maar die kon niet doorgaan. Omdat de tulpen in de aanbieding waren, kwam ik op het idee om onze oudste leden te verrassen", zegt Joke. "Eén van de leden is opgenomen in een verzorgingshuis in Schagen, ik ben afgelopen donderdag op de fiets gestapt en heb daar ook een bloemetje afgeleverd."

De verrassing was zeer groot voor de leden en het bosje tulpen werd dankbaar aanvaard. Een prachtig initiatief van Vrouwen van Nu, afdeling Spanbroek/Opmeer om hun leden moed in te spreken om nog voorlopig vol te houden aan de regels die het kabinet heeft opgelegd. Het valt niet mee om aldoor binnen te zitten. Ga af en toe ook even naar balkon of tuintje een luchtje scheppen, als dat mogelijk is. Van de zon knapt iedereen op.

Een bosje tulpen voor bemoediging.