Afbeelding
(Afbeelding aangeleverd)

Zorgorganisaties bundelen krachten

REGIO - Om verspreiding van het coronavirus te vertragen en ziekenhuizen te ontlasten, startten zorgorganisaties Omring, Wilgaerden en Woonzorggroep Samen 10 april in West-Friesland en de kop van Noord-Holland met twee corona-thuiszorgteams voor de verpleging thuis van cliënten met een Covid-19 besmetting of een vermoedelijke besmetting.

Vanzelfsprekend staat de kwaliteit van zorg centraal en willen de organisaties met elkaar zoveel mogelijk de kans op verspreiding van het coronavirus voorkomen. Met de inzet van de corona-thuiszorgteams wordt de druk op de ziekenhuizen, huisartsen en de verzorgings- en verpleeghuizen verminderd. Doordat de zorgmedewerkers efficiënt worden ingezet en niet bij reguliere cliënten komen, zal de kans op besmetting verkleinen. Bovendien wordt efficiënter gebruik gemaakt van beschermende materialen. Zorgorganisatie Omring draagt zorg voor de coördinatie met betrekking tot contact en aanmelding van cliënten.

Het corona-thuiszorgteam zorgt voor gerichte zorg aan cliënten met een Covid-19 besmetting of een vermoedelijke besmetting vastgesteld door de huisarts. Cliënten kunnen hierdoor langer thuis blijven. Een cliënt wordt pas doorgestuurd voor ziekenhuisopname als het écht nodig is. Zodra een ziekenhuisopname niet meer noodzakelijk is en de cliënt weer thuis verzorgd kan worden, neemt het corona-thuiszorgteam de zorg van het ziekenhuis over.