Koffie van Hoorn opende vorig jaar 1 mei haar deuren in hartje Hoorn.
Koffie van Hoorn opende vorig jaar 1 mei haar deuren in hartje Hoorn. (Foto: Marjolijn Eggens)

Beleef het koffie-avontuur bij Koffie van Hoorn

HOORN - Koffiebranderij en schenkerij 'Koffie van Hoorn', waar op ambachtelijke wijze in een eigen branderij de koffiebonen worden gebrand, opende vorig jaar 1 mei haar deuren in hartje Hoorn. De dertig zitplaatsen die het proeflokaal heeft, worden op dit moment uiteraard niet gebruikt, maar iedereen is wél van harte welkom voor een 'coffee to go'. "En onze webshop is natuurlijk ook gewoon open", vertelt Wouter Kunst, die de zaak samen met Boyd Stevens en Léon Zaal runt.

Koffieliefhebbers opgelet: neem een kijkje op www.koffievanhoorn.nl

Koffieliefhebbers moeten echt eens een kijkje nemen op www.koffievanhoorn.nl. In de webshop is de lekkerste koffie voor thuis verkrijgbaar. "Mensen kunnen kiezen uit verschillende smaken, voor ieder wat wils. We verkopen bijvoorbeeld koffie uit vooraanstaande koffielanden als Ethiopië, Indonesië, Cuba en Guatemala."


Maar Koffie van Hoorn biedt ook speciale blends: mélanges van de mooiste smaakcombinaties. Leuk om te weten: de drie mannen hebben als echte koffiekenners met veel passie zelf een eigen Hoornse koffie samengesteld, de Bontekoe-blend. "Deze mélange, waarbij we twee boonsoorten gecombineerd hebben, valt erg goed in de smaak. Zelf gebrand in onze state of the art koffiebrander, dus altijd supervers!"

Elke smaak

"Koffie is een heel divers product", gaat Wouter enthousiast verder. "Soms krijgen we mensen in de zaak die zeggen dat ze geen koffie lusten. Dan vinden we het een uitdaging om deze mensen tóch van onze koffie te laten proeven. En vaak pakt dat heel goed uit. Wat dat betreft hebben we echt voor elke smaak een passende koffie. Wij verkopen onze koffie over de toonbank in onze branderij/schenkerij alsmede aan tal van bedrijven en horecagelegenheden in heel West-Friesland. Helaast ligt dat nu als gevolg van de coronamaatregelen gedeeltelijk stil."


De mannen van Koffie van Hoorn richten zich nu in deze coronatijd vooral op de particuliere markt en op thuiswerkers, met aankoop via de webshop. "Speciaal voor de particuliere markt en thuiswerkers hebben we nu een kortingscode ingevoerd: THUISWERKEN-KVH!, zodat men met tien procent korting onze koffie via onze webshop kan kopen en thuis van onze koffie kan genieten."

Zin een goede kop koffie? Ga op koffie-avontuur bij Koffie van Hoorn, Kerkstraat 6 in Hoorn. Kijk voor meer informatie én de webshop op www.koffievanhoorn.nl.