De Hoornse sport en de coronacrisis, nu en daarna…
De Hoornse sport en de coronacrisis, nu en daarna… (Foto: aangeleverd)

Videomeeting als baken voor Hoornse Sport

HOORN - Het platform voor de Hoornse sport, de Stichting Hoorns Sportcollectief, organiseert maandag 27 april om 20.00 uur voor de eerste keer een online videomeeting voor sportaanbieders zoals sportverenigingen en commerciële sportaanbieders. Het doel is om hiermee de sport op deze bijzondere Koningsdag te versterken.

Dit idee is ontstaan omdat sportorganisaties in deze crisistijd worstelen met vragen als ‘Hoe verhouden onze stilgelegde activiteiten zich tot de contributiebetaling?’, ‘Wat kunnen wij nu wél doen?’ en ‘Hoe kunnen wij inspelen op het moment dat wij weer activiteiten mogen aanbieden?’. Het Hoorns Sportcollectief is erin geslaagd om Arthur van der Hoeff voor een presentatie te strikken. Van der Hoeff, voorzitter van de Nederlandse Stichting Vereniging en Recht én tevens jurist bij de Dopingautoriteit zal ook vragen beantwoorden.

Hidde Sijbrands, bestuurslid, stelt: "Ook al kunnen wij elkaar niet fysiek ontmoeten, wij hebben elkaar in de sport meer dan ooit nodig. Samen zal de sport in Hoorn de coronacrisis overleven. Natuurlijk zijn wij erg blij met de bijdrage van Arthur van der Hoeff, nationaal dé autoriteit op dit gebied. Hij heeft recent diverse publicaties waarin hij de relatie tussen de sport en de coronacrisis belicht op zijn naam staan."

Na aanmelding ontvangt men een bevestiging en informatie hoe men kan deelnemen aan deze online bijeenkomst. Als extra service krijgt elke deelnemer een eenvoudige handleiding om te kunnen deelnemen. Ook biedt het Hoorns Sportcollectie zelfs hulp aan om van tevoren het een en ander werkend te krijgen. Daarmee helpt de stichting sommige clubs ook om voortaan vergaderingen online te organiseren.


Liefhebbers voor de videomeeting op 27 april kunnen zich aanmelden bij de voorzitter: ted@vanderbruggen.net.