Tas met Afghaans borduurmotief die in één van de borduurpakketten van About a Jacket zit.
Tas met Afghaans borduurmotief die in één van de borduurpakketten van About a Jacket zit. (Foto: aangeleverd)

'Ze vindt het prachtig'

HOORN - Marilou Evelo, oprichtster van Stichting About a Jacket in Hoorn, bracht begin maart een bezoek aan Paleis Noordeinde om daar een jasje voor Máxima aan te bieden. Onlangs kreeg Marilou een telefoontje van de afdeling Communicatie Koninklijk Huis. "Ze vertelden dat Máxima het jasje goed heeft ontvangen en dat ze het prachtig vindt", aldus een trotse Marilou.

Koningin Máxima waardeert initiatief About a Jacket

Vijftien vluchtelingvrouwen borduurden samen in het borduuratelier van About a Jacket aan het bijzondere jasje dat voorzien is van honderd kleine stukjes stof die geborduurd zijn met kralen, pailletten en borduurzijde. "We kozen voor gouden accenten, die de verrijking van vluchtelingen van onze maatschappij symboliseren. Máxima heeft gezegd dit initiatief ontzettend te waarderen, vooral het verhaal erachter en wat About a Jacket voor vluchtelingvrouwen betekent. Natuurlijk hopen we dat Máxima het jasje gaat dragen."

Ook zin om te borduren? Kijk dan op www.heelhoornhelpt.nl en klik op het initiatief van About a Jacket. Vraag een borduurpakket voor thuis aan én steun tegelijkertijd de stichting.