Zwemmen in Het Hemmerven zit er voorlopig nog niet in.
Zwemmen in Het Hemmerven zit er voorlopig nog niet in. (Foto: Pixabay)

Het Hemmerven blijft voorlopig gesloten

HEM - Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte afgelopen dinsdag heeft zwembad Het Hemmerven besloten nog niet open te gaan.

Het zwembad blijft voorlopig tot 20 mei gesloten. Kinderen mogen wel buiten sporten zonder ouders langs de lijn, maar kleedkamers en douches moeten gesloten blijven. Dit is voor het zwembadpersoneel reden om nog niet open te gaan.

Ouderen mogen niet naar het zwembad, maar kinderen kunnen niet zonder ouders naar zwemles. Volgens de coronarichtlijnen voor zwembaden mag het personeel kinderen niet aanraken. Kinderen die voor het eerst naar zwemles komen, moeten door de zwemonderwijzer vastgepakt kunnen worden om juist veilig te leren zwemmen, aldus het zwembad.


Alle kinderen die tot nu toe zijn opgegeven voor zwemles staan op de lijst en mogen starten zodra de coronamaatregelen dat toelaten. Later wordt bekend gemaakt wanneer de abonnementen opgehaald kunnen worden. Het zwembad doet nogmaals het verzoek om het abonnementsgeld over te maken: als het bedrag om een of andere reden niet klopt dan stort Het Hemmerven het teveel betaalde bedrag terug.