Dankzij 'Wij zijn BROER' zit Isabella (17) weer goed in haar vel.
Dankzij 'Wij zijn BROER' zit Isabella (17) weer goed in haar vel. (Foto: Stern Apperloo)

Isabella heeft weer vertrouwen in de toekomst

REGIO - "Dankzij ‘Wij zijn BROER’ zit ik weer goed in mijn vel. Ik ben iedereen super dankbaar voor de hulp die ze me hebben gegeven." Aan het woord is de zeventienjarige Isabella.

'Bij 'Wij zijn BROER' kon ik direct terecht voor een intakegesprek'

"Ik ben op mijn vijfde samen met mijn zus en broertje uit huis geplaatst. Mijn ouders konden niet meer voor ons zorgen vanwege de spanning in hun relatie. Die mede was veroorzaakt door een postnatale depressie. Mijn opa en oma in Volendam hebben eerst een half jaar voor me gezorgd. Ik kon op dezelfde basisschool in Purmerend blijven.


Daarna kwam ik terecht bij ‘Beter met thuis’, een opvanginstelling voor kinderen waar na een jaar observatie werd beoordeeld welke mogelijkheid voor mij het beste zou zijn. Weer terug naar huis of wat anders. Dat laatste dus. En zo begon ik als zevenjarige aan een zwerftocht vol obstakels.


Een periode van ongeveer negen jaar waar ik te maken kreeg met acht verschillende voogden, diverse pleeggezinnen in onder andere Wormerveer, Purmerend, Ilpendam en Zandvoort, verschillende basisscholen en middelbare scholen, gezinshuizen in Wognum, Zuid-Oost Beemster, KAO's in Wormerveer en Amsterdam waar ik ook negen maanden in een gesloten instelling heb gezeten. Dat was nadat ik in een gezinshuis in Heerhugowaard had gewoond en daarvoor twee keer heel kort bij mijn vader en vervolgens in het ziekenhuis belandde. Ik was wanhopig op zoek naar hulp. Alles was een probleem voor me. Ik was heel bang en zat superslecht in mijn vel."

'Als ik nu ergens mee zit kan ik er altijd terecht'

Herkenning

In januari bracht een jongerenwerker van Clup Welzijn in Purmerend Isabella in contact met 'Wij zijn BROER'. "Ik kon direct terecht voor een intakegesprek. Dat pakte beter uit dan ik had verwacht. Heel veel herkenning. Het voelde meteen goed. Ik heb acht weken elke dag perfecte hulp gekregen bij het terugkrijgen van mijn zelfvertrouwen. Ik kon een toekomst gaan invullen. In de groepssessies werd me duidelijk waarom je in het leven bepaalde stappen wel en niet maakt. Aan het einde van alle activiteiten bij ‘Wij zijn BROER’ waren de emoties niet meer zo hoog bij me. Dankzij het begrip en de verbinding. Als ik nu ergens mee zit kan ik er altijd terecht. Ik volg een nieuwe opleiding. Heb werk en woon onder begeleiding in Purmerend. Ik heb weer alle vertrouwen in de toekomst gekregen."

Meer informatie: www.wijzijnbroer.nl.