Maak werk van je eigen moestuin.
Maak werk van je eigen moestuin. (Foto: aangeleverd)

Cursus moestuin voor beginners

ZUIDOOSTBEEMSTER - Heb je ook zo'n zin in verse groenten en fruit uit eigen tuin? Geef je dan op voor de cursus moestuin voor beginners. Deze start op maandag 17 februari in de Z-INN Kapel aan de Wilhelminasingel 39 in Zuidoostbeemster.

Na het grote succes van de afgelopen 2 jaren organiseert Z-INN Kapel opnieuw deze cursus. Iedereen die geïnteresseerd is in moes tuinieren kan zich inschrijven voor deze cursus.

In een drietal maandagavonden wordt door cursusleider Stef Koopman uitgelegd hoe u met een groente- en fruittuin kunt beginnen en hoe deze verder te onderhouden. Hij kan een schat aan informatie aanreiken over het verbouwen van aardappelen, groenten en fruit. Ook het verbouwen op een kleine ruimte of balkon komt aan de orde.

Bij deelname krijgt u ook een geschreven handleiding, zodat u het thuis allemaal nog eens rustig kunt nalezen.

De cursusavonden zijn 17 februari, 9 maart en 23 maart, telkens van 20.00 tot 22.00 uur. Het cursusgeld bedraagt € 30,- (inclusief cursusboek). Graag voldoen op de eerste avond.

Opgeven kan tot uiterlijk 9 februari bij de cursusleiding onder vermelding van 'moestuincursus Z-INN' en je woonplaats. Stef Koopman, Dorpsstraat 406 in Zuid-Scharwoude. Zijn telefoonnummer is 0226 31 67 25. Opgeven bij voorkeur via een mail naar accordeons@quicknet.nl Voor meer informatie: Beemster Keyser, Marie Luise Dow, tel. 0299 68 14 03, E-mail: marie-luise-dow@quicknet.nl