Mickey staat de pers te woord
Mickey staat de pers te woord (Foto: Frank Brussel@elkweekend)

Micky van de Ven in de spotlights

WORMER - Net als zijn opa Marcel en vader Marcel was het voor Mickey van de Ven vanzelfsprekend om het voetbal als zijn favoriete sport te beschouwen. Waar de beide Marcels ín de marge' speelden weet de jongst voetballende Van de Ven telg inmiddels de aandacht van gans voetballend Nederland op zich gericht.,

In zijn woonplaats meldde hij zich aan WSV'30. Op zeker moment schreef hij zich ook in voor een z.g. Jonger Oranje dag. Volendam kwam als snel in beeld. De verdediger speelde vanaf 2013 aan De Dijk en kwam in O17 en O19 terecht. In die fase bleef het nog redelijk rustig en moest zijn vader hem regelmatig moed inspreken. Het Belofteteam was zijn volgende halte. Alles werd anders toen hoofdtrainer Wim Jonk hem liet aansluiten bij Jong Volendam. Het maakte van de Wormer meteen een ander mens. Hij werd ook meteen aanvoerder van het team. Na zes wedstrijden spelen wachtte een eerste optreden in de hoofdmacht. Cambuur was zijn eerste vuurproef. Na de uitwedstrijd tegen Cambuur (met 3-0 verloren) bleef hij basisspeler. Met succes, want Volendam is al elf wedstrijden op rij ongeslagen en behaalde de tweede periodetitel.

Inmiddels wordt hij door o.a. Kees Kwakman en Hans Kraay Jr bestempeld als één van de grootste verdedigende talenten van de Keuken Kampioen Divisie, of zelfs Nederland. Zijn naam passeert bijna wekelijks de revue in de voetbalpraatprogramma's en zijn er al vergelijkingen gemaakt met Matthijs de Ligt.

In het KRAS stadion menen insiders al scouts van Italiaanse, Duitse en Engelse clubs te hebben waargenomen. Arthur Numan heeft dat in ieder geval wel al gedaan namens AZ. Ogenschijnlijk doet dat Van de Ven niet zoveel. 'Dat is echt iets dat ik laat gaan, ik heb er bewust voor gekozen om dat allemaal via mijn vader te laten gaan. Ook zaakwaarnemers die allemaal aankloppen, ik denk dat mijn vader vaker door hen gebeld wordt dan zelf zakelijk' zo liet hij onlangs via Talentscout weten.

Daardoor kan Mickey zich focussen op het voetbal en zijn hoofd fris houden. 'Het is heel raar, maar het maakt geen indruk op me. Ik ben bezig met Volendam en ik zie daarna wel wat de beste stap voor mij is. Ik ben net pas in de wereld van het betaald voetbal."

Onze streekgenoot toont zich tevreden over zijn ontwikkeling en wil een nog betere Volendam speler worden. Promotie met Volendam naar de Eredivisie zou een passend einde vormen voor het tamelijk bizarre seizoen van Van de Ven. "Met onze kwaliteiten kan het ons zeker lukken. Het is absoluut een droom."